Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na montáž skleněného radiátoru Crystal Line Round?

Zaujal vás designový skleněný radiátor? Máte řadu otázek týkajících se instalace a připojení tohoto horizontálního radiátoru do otopné soustavy? V tomto článku najdete odpovědi na nejčastější dotazy.



Skleněný radiátor Crystal Line Round dodáváme ve více částech. Součástí balení je nosný plech, výměník, skleněný kryt a příslušenství k uchycení radiátoru. Důvodem, proč je toto otopné těleso se skleněným krytem takto dodáváno, je variabilita výměníku a připojení. Výměník radiátoru lze otáčet a díky tomu má možnost připojení napravo i nalevo.

Před samotnou montáží skleněného otopného tělesa je dobré přišroubovat termostatický set k výměníku a spolu s nosným plechem ho přiložit k trubkám pro získání přesné představy o umístění topného tělesa na zdi.

Poté je postup následující:
  • Upevnění nosného plechu na zeď
  • Na nosný plech se následně uchytí výměník jednoduchým zaklapnutím na úchyty
  • Zapojení radiátoru HOTHOT do otopné soustavy je práce pro odborníka. Radiátor se skleněným krytem nemá pevně stanovenou rozteč připojení. Ta může být např. 50 mm, ale i větší. Připojovací rozteč si nastavíte pomocí flexi hadice, kterou vám musí dodat váš topenář.
  • Skleněný radiátor Crystal Line Round lze připojit na trubky vedoucí z podlahy nebo ze zdi. Další variantou, kterou tento radiátor nabízí, je možnost skrytého připojení.
  • Posledním krokem instalace je připevnění skleněného krytu. Kryty dodáváme v šesti barvách: Vanilková, chladný led, červená chilli, trávově zelená, ocelově šedá a noční obloha - černá.

Spolu s radiátorem vám dodáme montážní návod, kde naleznete všechny potřebné informace. Samotnou montáž včetně připojení radiátoru k trubkám však doporučujeme přenechat odborníkům, nejlépe prověřeným instalatérům nebo topenářům.

 
 
Reklama