Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dálkové odečty v síti M-Bus – rychlé a stabilní odečty se systémem READy

Systém M-Bus nabízí plnou flexibilitu a minimální údržbu. Síť měřičů s komunikací M-Bus po kabelu je zejména určen pro bytové domy, kde jsou instalace měřičů relativně blízko sebe anebo bezdrátová komunikace s měřiči není možná z jakéhokoliv důvodu.

Kabelová M-Bus síť vyžaduje minimální údržbu a dovoluje rychlý sběr dat. Při jejím použití si zajistíte optimální životnost baterie v měřiči, dokonce i při častých odečtech.

Instalace sítě M-Bus

Pro provoz M-Busové sítě potřebuje mít každý měřič M-Bus modul a být připojený ke sběrnici M-Bus Master. M-Bus Master MultiPort 250D/L se instaluje velice snadno a protože je chráněn před prachem, vlhkostí a vodou, lze ho montovat v podstatě kamkoliv. Samotný M-Bus Master umí číst 250 měřičů a podporuje kabeláž o délce 2.800 metrů. Každá M-Busová síť lze rozšířit až na 1.250 měřičů s celkovou délkou kabelů až 14 kilometrů. Tyto vlastnosti Vám zaručují dostatečnou pružnost v návrhu sítě M-Bus a její přizpůsobení přesně Vašim potřebám.

Odečítejte Vaše měřiče M-Bus dálkově systémem READy

Získáte tak snadný a rychlý přístup k datům o spotřebě a zároveň nástroj pro jejich analýzu! Data lze získávat v hodinových nebo denních intervalech s přístupem kdykoliv, což Vám umožní přesnou fakturaci, analýzu spotřeby apod.

Optimální využití dat z měřičů

Optimální využití dat velice záleží na jejich zpracování. Právě proto systém READy nabízí řadu nástrojů, které Vám umožní efektivní využití odečtených dat. Data se mohou mj. zobrazovat v grafické úpravě s časovou osou nebo mohou být navázána na eventuální alarmy nebo stavová hlášení. To Vám třeba usnadní porovnání více měřičů současně, pomůže najít netěsnosti v potrubí, nedostatečné výkony čerpadel nebo jiné vady.

Máte-li zájem o bližší informace, kontaktujte naše přímé obchodní zastoupení telefonicky nebo e-mailem na: KAMSTRUP A/S - org. složka, Praha, tel.: 296 804 954, www.kamstrup.cz, info@kamstrup.cz.



Kamstrup A/S
logo Kamstrup A/S

Přímé zastoupení dánské společnosti Kamstrup A/S - výrobce měřičů energií. Dodáváme ultrazvukové měřiče tepla, chladu a vodoměry. Rovněž nabízíme komplexní systémy dálkových odečtů a zpracování naměřených dat.

 
 
Reklama