Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová vysoce účinná čerpadla pro OEM – výrobce kotlů a dalších komponentů pro vytápění

Společnost KSB Aktiengesellschaft, Německo, uvedla na trh vysoce účinná oběhová čerpadla konstrukční řady Calio SI ve čtyřech konstrukčních variantách.

Nová vysoce účinná čerpadla speciálně pro požadavky OEM
Nová vysoce účinná čerpadla speciálně pro požadavky OEM


Čerpadla Calio SI společnosti KSB – PUMPY + ARMATURY jsou určeny pro použití ve vytápění, klimatizování a v solárních energetických systémech, kde usnadňuje automatický provoz s konstantním tlakem nebo regulací proporcionálního tlaku a také provoz s požadovanou hodnotou signálu 0-10 V na vstupu nebo s externí regulací prostřednictvím signálu PWM v souladu s “VDMA-Einheitsblatt”.

U variant HMI, Dual a EcoMatch může uživatel volit požadovaný provozní režim pomocí dvou tlačítek na ovládacím panelu. Nové čerpací agregáty jsou poháněny vysoce účinnými motory s mokroběžnými rotory, jejichž účinnost převyšuje požadavky na energetickou účinnost podle ErP 2015.

Plná ochrana motoru s integrovanou elektronikou chrání vinutí před přehřátím, a tak je automatickým systémem odblokování rotoru a funkcí “soft start” zajištěna vynikající provozní spolehlivost. Šestipólová konstrukce rotoru umožňuje provoz s velmi nízkým hlukem a s minimálním přenosovým krouticím momentem. Bezúdržbová keramická ložiska zajišťují dlouhou provozní životnost při teplotách čerpaného média až do 110 °C.

Jmenovité výkony pohonů patnácti různých velikostí se pohybují v rozsahu 25 až 62 W a čerpadla jsou k dostání ve stavebních délkách 130 mm a 180 mm.


 
 
Reklama