Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní technologie v topení

Trendem současnosti je používat elektronické ovládací systémy vytápění domů a bytů. Mezi výhody, které tyto ovladače poskytují..

Moderní technologie v topení

Trendem současnosti je používat elektronické ovládací systémy vytápění domů a bytů. Mezi výhody, které tyto ovladače poskytují, nepatří jen možnost manipulovat topením na dálku, ale zejména úspora energie. Nejen, že budete žít ekologičtěji, ale ještě výrazně ušetříte.

Ovládání topení přes telefon

Novinkou je možnost ovládání elektrokotlů značky Protherm přes telefon. Stačí si do vašeho mobilu nainstalovat vhodnou aplikaci (například MiGo) a přes wifi se pak spojit s automatickým regulátorem. Díky tomu můžete nastavit přesné pokyny pro topení a přizpůsobit je vlastnímu životnímu stylu.

Kromě klasického regulování teploty v místnostech domu má elektronické ovládání topení mnoho výhod. Kupříkladu, pokud máte rádi ráno v koupelně příjemně teplo a nesnášíte, když si musíte čistit zuby v zimě, ale víte, že nechat zapnuté topení po celou noc přece plýtvá tolik energie a peníze vám pak doslova odlétají komínem, je automatické ovládání topení řešením, které hledáte. Přes mobilní aplikaci můžete nastavit přesnou dobu, kdy se začnou ohřívat jednotlivé místnosti v domě a topení tak nemusí být zapnuté pořád. Koupelnu můžete s využitím tohoto regulátoru začít vytápět teprve půl hodiny před probuzením.

Dále je možné mimo jiné i porovnat rozdíl mez teplotou vně domu a uvnitř a regulovat topení dle tohoto. Je přece nesmyslné zbytečně vytápět dům, když se venku výrazně oteplí a naopak. Úsporným řešením je i kontrola otevírání a zavírání oken, kdy systém v případě otevřených oken automaticky sníží vytápění a ušetří tak jinak zbytečně vyplýtvanou energii.

Samozřejmostí je i hlášení o případných poruchách kotle a o činnosti regulátoru.

Automatické ovládání topení přes mobilní aplikaci je zkrátka moderním řešením, které je veskrze výhodné a pomůže vám ušetřit. A ocení ho jistě i zapálení ekologové, kteří uvítají možnost regulace zbytečně vyplýtvané energie.

 
 
Reklama