Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panely pro parapety na míru aneb omezení proudění chladného vzduchu od okna

U objektů vytápěných zejména podlahovým vytápěním dochází při použití oken s horším součinitelem prostupu tepla ke znatelnému proudění chladnějšího vzduchu od okna směrem po podlaze.

Panely pro parapety na míru aneb omezení proudění chladného vzduchu od okna

Ve spolupráci s ČVUT UCEEB jsme provedli měření vlivu teploty parapetu na odklonění či zpomalení proudění tohoto vzduchu. K absolutnímu odklonění proudění vzduchu při venkovní teplotě -12°C nedošlo ani při příkonu vyhřívání parapetu 67 W (250 W/m2). Nicméně už od příkonu 35 W (200 W/m2) dochází k výraznému zpomalení proudění, které už není prakticky znatelné.

Pro vyhřívání parapetů doporučujeme použít topné kabely ECOFLOOR ADSV 10W/m instalované do flexibilního tmelu přímo pod parapet. Plošný příkon 200 W/m2 - 250 W/m2. Dále je možno použít sálavé topné panely ECOSUN v atypickém provedení. Vhodnou regulací parapetní ho vytápění je termostat EB-Therm 800 s čidlem snímající venkovní teplotu případně teplotu parapetu. V případě zájmu se obraťte na technickou podporu firmy Fenix.

Více v článku na webu firmy Fenix Trading s.r.o.
FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 
Reklama