Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozšíření komfortnosti malokapacitní peletovací linky ML200

Rozšířili jsme nabídku přídavných zařízení ML200 o automatické mazání rolen, které jsou mazány automatickou maznicí a je možné nastavit podávání maziva průběžně v časovém horizontu až jednoho roku.

Certifikovaná ML200 je určená pro truhlářské, dřevařské a zemědělské provozy. V základním provedení zpracovává surovinu o vlhkosti 13-15%.

Příjem suroviny
Příjem piliny do zásobníku je v základní sestavě řešen ručně. Vybírací rotační systém v zásobníku zabrání klenbování suroviny a umožní jeho úplné vyprázdnění. Ze zásobníku surovina propadne do trubkového šnekového dopravníku, který je řízen frekvenčním měničem. Šnekovým dopravníkem se surovina přepraví na vibrační dávkovač, který je vybaven magnetickým separátorem pro odstranění všech kovových příměsí.

Lisování
Vlivem frekvenčního měniče je surovina plynule dávkována do lisovacího ústrojí prstencového granulátoru. Lisovací ústrojí je vyrobeno z kvalitních zušlechtěných materiálů.

Chlazení
Z granulátoru pelety vstupují do chladiče. V chladiči je kapacitní čidlo, které spolu s elektronikou v rozvaděči technologie řídí celý proces chlazení pelet. Chladič je vybaven roštem s pneumatickým pístem, který otevírá a zavírá chladič. Při otevření chladiče se dávky hotových pelet cyklicky vypouští do spodní násypky.

Balení
Pod násypkou chladiče je umístěn pásový dopravník pro odvádění pelet do zvoleného obalu.

Specifikace ML200
  1. Zásobník s vybíracím rotačním systémem 0,5mᶾ
  2. Dávkovací šnek ∅ 170 mm s frekvenč. měničem
  3. Vibrační dávkovač s magnetickým separátorem
  4. Granulátor prstencový
  5. Box odrolu 10 l
  6. Chladič
  7. Aspirace
  8. Dopravník 2.5 m
  9. Stojan na balení do pytlů (bez váhy)
  10. Elektroinstalace
 
 
Reklama