Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podlahové vytápění: Tyto 3 základní výhody jsou neoddiskutovatelné

Řešíte aktuálně novostavbu nebo komplexní rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení a zastavili jste se u výběru systému vytápění? Hodně důležitý je především výběr vytápěcího zdroje. Jinými slovy, jestli bude kotel na tuhá paliva, elektřinu nebo plyn.

Zajímavou a ekonomickou volbou je i tepelné čerpadlo. U toho se ovšem připravte na vcelku vysokou pořizovací sumu. Druhou záležitostí, již budete přemítat, je volba mezi podlahovým vytápěním a klasickými konvektory na stěnách. První volba je rozhodně lepší, o čemž vás ostatně přesvědčí i následující 3 hlavní přednosti podlahového vytápění.

Maximální finanční úspora

Podlahové vytápění se konstantně vytápí pouze na maximální teplotu do 50 stupňů Celsia. Tím pádem není nezbytné neustále trápit kotel, aby se teplota dostala výše. U standardních radiátorů už musíte jít s teplotou mnohem výše. Připojit trubky podlahového vytápění je možné fakticky na jakýkoli zdroj dle vlastního uvážení. Nejčastěji se jedná teplovodní topení napojené na plynový kotel, případně tepelné čerpadlo. Zajímavé jsou především v koupelnách i elektrické koberce, jejichž součástí není voda.

Rovnoměrné vytápění interiéru

Podlahové vytápění je vynikající vtom, že teplo jde přímo od země. Do interiéru se tak dostává zcela přirozeně a rovnoměrně. V každé části místnosti bude podobná teplota. U klasických radiátorů je tomu jinak. Teplo je totiž primárně přímo u nich. K podlahovému vytápění jsou už dnes k dispozici i termostatické hlavice a mnohé jiné doplňky. V současné době nejen na ně nabízí vysoké slevy Conrad.

Absence studených podlah

Šlapat po studené podlaze v koupelně, ložnici nebo předsíni je přinejmenším nepříjemné. S podlahovým vytápěním toto všechno končí. Došlap je příjemný, a v předsíni i koupelně dokonce toto vytápění vysuší i podlahu.

 
 
Reklama