Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hadice pro rozvor nezávislého topení např. v autě

Doba chladného počasí nastala a pokud uvažujete o nezávislém topení v autě, které můžete využít pro ohřev vzduch a potřebujete k nim hadice pro rozvod teplého vzduchu, čtěte dále.

Nezávislé topení neboli ,,bufík,, můžeme koupit ve dvou provedeních, a to teplovodní nebo teplovzdušný. Tyto topení fungují na bázi paliva vozidla. Ovšem existují i další verze nezávislého topení, které se užívají ve větších vozidlech a ty můžou čerpat energii přes přenosnou elektrocentrálu, velmi zřídka LPG, naftu, benzín a v letních dnech i přenosný solární panel.

Bufíky se povětšinou prodávají bez hadic, které slouží k rozvodu teplého vzduchu v prostoru. Pokud hadici k bufíku již zakoupíte, ne vždy je kvalitní tak, aby měla dlouhou životnost. Zvolit vhodný typ hadice je velmi důležité.
Sami jsme instalovali nezávislé topení do dodávky, tak jsme měli možnost si vyzkoušet jaký typ hadice je nejvhodnější. Zvolili jsme hadici Kovovou s těsněním ze skelné tkaniny, která nám neposkytovala tolik flexibility jaké jsme potřebovali. Byla však dostatečně pevná.

Kdybychom potřebovali přivézt vzduch skrz auto, byla by to ta lepší volba. Ovšem v autě, kde jsme ji potřebovali provézt do určitých úhlů, byl pro nás požadavek ve formě flexibility velmi důležitý.
Hadice Santoprene pro nás byla vhodnou variantou. Nejen že byla flexibilní, ale má dlouhou životnost a teplotní odolnost od -40°C do 135°C . Tedy pro typ tepl. rozvodu můžeme nabídnout Hadici Santoprene TPV (na fotce), která je díky svému jedinečnému materiálovému složení dostatečně silná a nabízí flexibilitu a vyznačuje se svou životností. Rozměry nabízíme od 25 do 500mm, pro ,,bufíky,, bývá většinou 60-70mm.

 
 
Reklama