Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovovaný automatický odvzdušňovací ventil AFRISO AirVent s funkcí aquastop

Velmi oblíbený a spolehlivý automatický odvzdušňovací ventil AirVent jsme vylepšili k dokonalosti. Stávající rozebíratelná konstrukce zůstává i nadále, jen se o něco vylepšila.

Automatický odvzdušňovací ventil AFRISO AirVent pokračuje ve svém vývoji. Nejnovější verze odvzdušňovacího ventilu je vybavena funkcí AQUASTOP. Tento systém bude fungovat automaticky v případě, že odvzdušnění ztratí svou těsnost např. kvůli silnému znečištění.

Ve vytápěcích systémech může vzduch, který nebyl během plnění zcela odstraněn, urychlit procesy koroze, může způsobit poruchy proudění a generovat hluk. V extrémních případech může blokovat tok v některých částech systému. Patentované automatické odvzdušňovací ventily AFRISO trvale a automaticky odvádějí vzduch z topných zařízení, čímž pomáhají předcházet četným problémům způsobených přítomností vzduchu v instalacích.

Oproti předchozím typům, je u tohoto ventilu nutné nechat horní trysku zašroubovanou po směru hodinových ručiček, aby byla funkce AquaStop aktivní. Tryska je již z výroby zašroubovaná.

Nové typy ventilů budou plnohodnotně nahrazovat předchozí generaci ventilu. Objednací čísla zůstávají platné.

Výhody odvzdušňovacího ventilu AirVent:
  • Rozebíratelná mosazná konstrukce
  • Rychlé a jemné odvzdušnění systému
  • Plovák a tryska jsou vyrobené ze speciálního plastu, který je odolný proti usazování nečistot a vodnímu kamenu
  • Funkce AquaStop zabrání únik vody přes odvzdušňovací ventil
  • Dodávané včetně zpětné klapky (montážního ventilu)
  • Vhodné médium voda nebo směs vody s glykolem o obsahu až 50 %

Max. provozní teplota 110 °C
Max. provozní tlak 12 bar

Více informací naleznete zde


AFRISO, s.r.o.
logo AFRISO, s.r.o.

* Měření teploty a tlaku * Kontrolní a měřící přístroje * Analýza spalin * Hladinoměry a regulační přístroje * Snímače mezních hodnot * Indikátory netěsnosti * Soupravy pro vložkování nádrží * Vybavení nádrží * Filtry topného oleje * Příslušenství pro ...

 
 
Reklama