Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mýty a nesmysly o podlahovém topení II. část

Elektrické podlahové topení obestírá mnoho mýtů i vyložených nesmyslů. Ty nejzajímavější vám přinášíme i s objasněním, jak je to doopravdy.

,,Teplovodní je mnohem lepší. Kdykoli můžete změnit zdroj."

U teplovodního můžete změnit zdroj,ano! ...ale uděláte to? Teplovodní podlahové vytápění vychází v pořizovacích nákladech dráž, než elektrické. Když připočítáte cenu pravidelné údržby a servisu ( kotel nebo TČ, oběhové čerpadlo, ventily, spalinové cesty.. atd. atd. ) a že byste měnily zdroj kvůli ceně energií? Po kolika letech? každých 5, nebo 10 let? Zkuste si to spočítat ..jestli se vám to vyplatí. Nevyplatí!

,,Zdroj bych měnil kupříkladu z důvodu nižší ceny za vytápění"

Představme si situaci, že jste postavil RD o ploše 100m2. Za teplovodní podlahové vytápění s Tepelným čerpadlem V/V dáte ca.200tis (po dotaci ). Za elektrické podlahové vytápění EKOHEAT dáte ca.70tis. Za dobu životnosti TČ, což je ca. 15-20let. dáte do udržby a servisu dalších 15-20tis. = 220tis. Do elektrického podlahového topení 0,-. To je ušetřený rozdíl 150tis. ve prospěch EKOHEAT. A za těch 20let, kdy vám zdroj k vodnímu podlahovému topení (kotel, TČ,.. ) doslouží do toho dáte dalších 100tis. na dalších 15-20let. A do elektrického stále 0,-. Kde je ta úspora s výměnou zdroje?

,,Další problém el. topení je že nesmí být pod nábytkem a sprchovým koutem. Tzn celý život nemohu šoupnout nábytek. To není moc příjemné."

Elektrické podlahové topení může být pod nábytkem i sprchovým koutem. Důležité je, aby podlahové topení mělo odvod tepla.Tedy pokud má nábytek vzduchovou mezeru ( nožičky nebo sokl ) je to v pořádku.


EKOTERM s.r.o.
logo EKOTERM s.r.o.

Komfortní a úsporné elektrické podlahové topení / vytápění, temperování studených podlah. Ochranné systémy pro venkovní plochy, střechy, okapy, žlaby a svody před ledem a sněhem, ohřev potrubí. Topné kabely, rohože, regulace. Výrobce EKOHEAT, zastoupení ...

 
 
Reklama