Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Více výměníků pro méně obvyklá použití

Deskové výměníky se nevyužívají jen pro vytápění a ohřev TUV a lze je nalézt i v nezvyklých aplikacích

V uplynulém roce 2019 jsme dodali pájené výměníky SWEP a montované výměníky ARES pro řadu nových aplikací. Tradičně většina námi dodaných výměníků najde uplatnění ve vytápění, ohřevu TUV a také jako chladiče oleje. Mnoho pájených výměníků SWEP skončí v tepelných čerpadlech. Klienti nahrazují také dosluhující výměníky Alfa Laval cenově výhodnějšími výměníky SWEP. Krédem švédského výrobce SWEP je soustavné zvyšování účinnosti a snižování uhlíkové stopy.

Dodali jsme také dva rozebiratelné deskové výměníky ARES o výkonu 1000 kW pro chlazení oleje ložiska turbíny vodní elektrárny Dlouhé Stráně. Každý z nich nahradil výkonem dva původní trubkové výměníky. Dodávku jsme realizovali pro firmu RUBING s.r.o., která zajišťovala výměnu na klíč. Projekčně se na zakázce podílela firma PROTIS PLUS, s.r.o.

Další zajímavé aplikace z poslední doby jsou
  • vysokotlaké výměníky: ohřev CO2 párou či chlazení a ohřev metanu.
  • Provozovateli bazénu Rumburk – společnosti Správa rumburských areálů sportu – SRAS po krátké době dosloužil rozebiratelný výměník Alfa Laval, který jsme nahradili výměníkem ARES s deskami z titanu.
  • Firma Trimen Stav realizovala sušárnu obilí 800 kW pro Zemědělské obchodní družstvo Kámen, kde byl s úspěchem aplikován rozebiratelný výměník ARES.
  • S firmou ESWT s.r.o. jsme spolupracovali na projektu Fermentační linky pro Biotec s.r.o., Kouřim. V provozu je tam nyní 10 námi dodaných pájených výměníků SWEP, některé z nich slouží jako parní výměníky.
 
 
Reklama