Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla Mach na Stavebních veletrzích Brno

Stavební veletrhy Brno, 26.2.-29.2.2020 hala V, stánek 122

Společnost Tepelná čerpadla Mach vyvíjí, vyrábí, instaluje a provádí servis tepelných čerpadel vlastní výroby již více než 20 let. V loňském roce bylo na stavebních veletrzích v Brně představeno tepelné čerpadlo Chameleon Hybrid, které bylo oceněno Zlatou medailí Stavebního veletrhu Brno i hlavní cenou Grand Prix veletrhu FOR HABITAT 2019. Toto tepelné čerpadlo bude opět k vidění na stánku společnosti Tepelná čerpadla Mach v rámci stavebních veletrhů Brno 2020 (hala V, stánek 122)

Celá konstrukce tepelného čerpadla Chameleon Hybrid je navržena jako stavebnice pro bateriové úložiště. Je možné začít s jedním bateriovým úložištěm o kapacitě 2,2kWh a postupně ho doplnit až na kapacitu 8,8kWh využitelné energie. V případě potřeby zvýšit samotnou akumulaci na straně tepla je možné systém opravdu velmi jednoduše rozšířit i o větší tepelnou akumulaci. Pro samotné rozšíření stačí jen vedle Chameleonu postavit obyčejný zásobník bez jakéhokoli dalšího vybavení (výměníky, elektrická tělesa). Vše potřebné již obsahuje sám Chameleon a umí si teplo z externího zásobníku odebírat nebo i nabíjet.

Velkým přínosem pro maximální efektivní provoz je využití velmi sofistikovaného vlastního řídícího softwaru, který se tři roky testoval na projektu „Dům energetické svobody“ – domu, který je odpojený elektrické sítě.


Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.
logo Tepelná čerpadla MACH, s.r.o.

Vývoj, výroba a instalace patentově chráněných tepelných čerpadel MACH. Další oblastí působení jsou speciální aplikace v technologických procesech s odpadním teplem.

 
 
Reklama