Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo NIBE F1255: úsporné vytápění budov s vysokými energetickými nároky

NIBE F1255 je komplexní tepelné čerpadlo, které se umí automaticky přizpůsobit aktuální potřebě tepla. Disponuje třídou energetické náročnosti A+++ a sezónním topným faktorem až 5,2.

Tepelné čerpadlo systému země-voda NIBE F1255 s rozsahem výstupního výkonu 1,5 – 16 kW patří mezi spolehlivé zdroje vytápění a ohřevu vody. Pomocí kolektorů v mělké hloubce nebo hlubinných vrtech totiž odebírá teplo ze země a není tak vystavené nestálým povětrnostním podmínkám a častým změnám teplot jako venkovní jednotky tepelných čerpadel systému vzduch-voda. Tento model navíc disponuje propracovaným řešením, díky kterému je vhodný k instalaci do malých rodinných domů i do prostor s většími nároky na spotřebu energie.


„Díky kompresoru s řízeným výkonem se tepelné čerpadlo NIBE F1255 vždy přizpůsobí požadavkům na vytápění. Pokud je potřeba větší topný výkon nebo množství teplé vody, jeho výkon se zvýší, v opačném případě se sníží otáčky kompresoru a následný výkon. Maximálně se tak optimalizují provozní náklady. Tepelné čerpadlo disponuje při zahrnutí vlivu regulátoru energetickou třídou A+++,” vysvětluje Jiří Sedláček, ředitel prodeje NIBE Energy Systems CZ, která vloni prodala rekordních 3 500 ks tepelných čerpadel.

Tepelné čerpadlo NIBE F1255 disponuje nadstandardním sezónním topným faktorem (SCOP) až 5,35 a možností ovládání pomocí tabletu a mobilního telefonu s přístupem na internet prostřednictvím služby NIBE Uplink. Jeho součástí je také vestavěný ohřívač vody o objemu 180 litrů a příprava pro připojení externího ohřívače vody nebo rekuperační jednotky.

NIBE Energy Systems CZ plánuje již v březnu představit novinku, která bude zahrnovat i inovovanou verzi NIBE F1255.


NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 
Reklama