Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

REFLEX – novinky představené na ISH 2015

Expozice Reflex zaujímá pokaždé významné místo na veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem. Nebylo tomu jinak ani tentokrát – výstavní stánek Reflex byl opět v obležení odborné veřejnosti.


Zajímavou představenou novinkou je zařízení pro vzdálený přístup Reflex Control Remote. Rozšiřující modul, který je kompatibilní ke všem řídícím jednotkám zařízení Reflex, umožňuje vzdálený přístup ke všem důležitým parametrům zařízení prostřednictvím webového prohlížeče či aplikace pro chytré telefony – včetně funkce implementace do nadřazených řídicích systémů.

Přístup k zařízení Reflex není realizován přímo, ale přes přístupový server, který zajišťuje kromě vysoké spolehlivosti služby vzdáleného přístupu také maximální bezpečnost připojení a ochranu před neoprávněnou manipulací s nastavením zařízení. Velkou výhodnou představeného modulu Reflex Control Remote bude jistě zpětná kompatibilita i ke všem starším řídícím jednotkám Reflex. Tato možnost napojení na stávající zařízení bude zejména zajímavá pro servisní organizace a provozovatele telených hospodářství s již instalovanými zařízeními Reflex.

V oblasti úpravy kvality vody pro otopné soustavy, které se Reflex věnuje již řadu let, přichází na trh nové zařízení Reflex Fillsoft Zero pro demineralizaci otopné vody. Toto zařízení nabízí řešení pro otopné soustavy s kotli vybavenými výměníky ze slitin hliníku, pro které je standardní katexová úprava vody nevhodná. Zařízení Reflex Fillsoft Zero je koncipováno podobně jako řadu let osvědčená katexová úprava Fillsoft, tedy s jednou nebo dvěma výměnnými kartušemi a měřením vodivosti s možností hlášení vyčerpání kapacity.

Prezentace výrobků v oblasti akumulačních zásobníků a zásobníků pro ohřev vody se nesla v duchu hesla „ErP Ready“. Byla demonstrována připravenost zásobníků Reflex na počátek platnosti evropské legislativy (9/2015). Pomocí přehledného softwaru si mohl každý spočítat návratnost zvoleného provedení izolace zásobníku v energetických třídách A–C.

Podstatná část expozice byla věnována zcela nové produktové oblasti, a to rozdělovačům a hydraulickým vyrovnávačům tlaků. Tyto zajímavé produkty, které významně doplňují stávající produktovou nabídku Reflex, prezentovala firma SINUS Verteiler – nový člen skupiny Reflex Winkelmann.






REFLEX CZ, s. r. o.
logo REFLEX CZ, s. r. o.

Značka Reflex je v mnoha zemích světa známá svými zařízeními na udržování tlaku v topných soustavách a systémech pitné a užitkové vody. Expanzní nádoby a systémy - vše od malých soustav v rodinných domcích až po velké soustavy zásobování teplem. Doplňovací ...