Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Až 45 % českých firem podceňuje revize plynových zařízení

Téměř polovina firem nedodržuje zákonem předepsané roční prohlídky plynových zařízení (plynové agregáty, infrazářiče). Nebuďte mezi nimi a objednejte si roční prohlídku už nyní - mimo topnou sezónu.

Pokud však majitelé plynových zařízení nenechají nejpozději před začátkem topné sezóny provést jejich revizi odborným servisním technikem, zvyšují až o 80 % riziko mnohem nákladnějších servisních zásahů či pojistných událostí. Nesprávně fungující plynová zařízení se při zanedbání zákonné povinnosti navíc stávají přímým ohrožením bezpečnosti života, zdraví a majetku osob.

V ČR platí již od roku 1979 bezpečnostní vyhláška, která všem majitelům a provozovatelům plynových zařízení ukládá povinnost absolvovat jedenkrát ročně preventivní prohlídku těchto plynových zařízení. Plynové zařízení, u kterého jsou kontroly zanedbávány, v sobě nese nebezpečí rostoucí s časem. Tou nejmenší komplikací je, že nebude fungovat, takže firmy či domácnosti místo bezproblémového zahájení topení budou stát před nutností servisního zásahu – ovšem v době, kdy jsou servisní technici maximálně vytíženi a jejich reakční doba se prodlužuje až o 4 týdny. Na vině je kromě sezónní špičky také neustále ubývající počet zkušených techniků.

Další problém může nastat, když zařízení sice funguje, ale přesto je v jeho provozu nějaký defekt. Pak se jedná o skutečný bezpečnostní problém, který skokově zvyšuje riziko požáru. Podle statistik hasičů připadlo za poslední rok 2 620 případů požárů na technické závady, a přitom většinu z nich mohou pravidelné revize a servisy odhalit. Klíčové jsou revize především ve výrobních halách - za poslední rok došlo k 445 požárům.

Objednání lze provést jednoduše na 4heat.cz/servis.


4heat s.r.o.
logo 4heat s.r.o.

Řešíme komplexně vytápění a chlazení průmyslových hal (sklady, autosalony, výroby,...) a domácností. Projekt zajišťujeme na klíč = konzultace, projekt, montáž a servis. Výhradní zastoupení pro ApenGroup a Carlieuklima. Pro domácnosti (rodinné domy a byty) ...

 
 
Reklama