Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Městský soud v Praze 2: ucelené opatření pro stabilizaci provozní vody topného systému

Na více než půldruhého roku se protáhlo zapojení AV EQUEN do rekonstrukce kotelny a topného systému v budově Městského soudu v Praze 2, kde byla na základě analýzy provedena stabilizace provozní vody.

V rámci rekonstrukce kotelny a topného systému v budově Městského soudu v Praze 2 ve Spálené ulici byla jako v jednom z mála projektů provedena stabilizace provozní vody topného systému, a to za využití služeb a produktů společnosti AV EQUEN. Projekt od přípravy probíhal více než půldruhého roku a jistě stojí za to jej podrobněji zrekapitulovat.

Původní třicet let provozovaný topný systém obsahoval zhruba 34 m3 provozní vody, která nebyla během posledních několik let žádným způsobem upravována. Analýza, která byla laboratoří AV EQUEN vyhotovena na jaře 2018, detekovala v topném systému množství kovů a přítomnost jemných magnetických usazenin, což jasně poukazovalo na probíhající korozní proces.

„Ve spolupráci s projekční kanceláří Ing. Pavla Vorreitera, který celou rekonstrukci připravoval, bylo na základě této analýzy navrženo komplexní řešení pro stabilizaci provozní vody topného systému rekonstruované kotelny. Návrh řešení reflektoval jak současnou legislativu, tak i plně zohledňoval doporučení výrobců zdrojů tepla a požadavky na kvalitu vody pro provoz multimetalových topných systémů. Těší nás, že byl náš technologický postup během léta 2018 akceptován a mohli jsme v dubnu loňského roku přistoupit k vlastní realizaci,“ vzpomíná na zrod zajímavé dodávky Ing. Vladislav Hoša, obchodní ředitel AV EQUEN.

- kompletní článek si můžete přečíst na webu AV EQUEN

 
 
Reklama