Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topné kabely ECOFLOOR chrání vinice před jarními mrazy

Vinařství v celé Evropě se každoročně v jarních měsících obávají příchodu mrazíků, které na mnoha místech způsobují značné škody. Kritické je období rašení pupenů, kdy noční mráz může vinaře připravit i o celoroční úrodu.


Ochranný ohřev vinic s kabely ECOFLOOR ADPSV se úspěšně uplatnil i v oblasti Champagne ve Francii.

Vinaři proto v inkriminovaných dnech doposud rozmisťovali ve vinohradech parafínové svíce, nebo pálili vlhkou slámu, aby ohřáli vzduch v okolí a při troše štěstí zachránili, co se dá. Vinaři ve Francii dokonce k promíchání teplého a studeného vzduchu ve vinici používají vrtulníky.

V posledních letech se však jako efektivní řešení ukázala instalace robustních topných kabelů ECOFLOOR ADPSV přímo na nosné dráty vinohradu do těsné blízkosti vinných pupenů. Instalován je topný kabel s výkonem 11–15 W na metr délky (závisí na hustotě a délce jednotlivých řad). Provoz může být řízen regulátorem s externí teplotní sondou, která systém zapne při podkročení určeného teplotního limitu, nebo lze celý systém nastavit na prosté spínání ON/OFF. Výběr vhodné rezistence kabelu a způsob regulace je vždy přizpůsoben místním podmínkám a navržen dle požadavků zákazníka.


FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 
Reklama