Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Možnosti instalace topných fólií LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ

Uhlíkové fólie jsou jednoduchým, efektivním a bezúdržbovým způsobem vytápění. Existují dvě možnosti, kam topnou fólii ve skladbě podlahy instalovat – pod potěr, nebo přímo pod podlahovou krytinu.

Systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ má řadu nesporných výhod. Bezúdržbový a nízkonákladový provoz, nízké nároky na prostor v podlaze, přesná regulace a v neposlední řadě také velký výběr podlahových krytin, pod které se tento způsob vytápění dá instalovat. Hodí se tak pro vytápění celého domu, ať už se jedná o obývací pokoj, koupelnu, kuchyň nebo garáž.

Existují dvě možnosti, kam ve skladbě podlahy umístit uhlíkovou topnou fólii. Do obytných místností s plánovanou skládanou podlahovou krytinou je nejvhodnější instalace uhlíkové topné fólie přímo pod svrchní nášlapnou vrstvu podlahy. Topení tak bude mít rychlou reakci při změnách teploty a bude mít rychlý náběh.

V případě realizace jiné než skládané podlahové krytiny, např. dlažby, lepeného vinylu nebo stěrky není použití uhlíkové topné fólie přímo pod krytinu možné, protože přímo na uhlíkovou fólii nelze nic lepit. Řešením je umístění topné fólie pod systémové podlahové desky nebo vrstvu potěru – betonu nebo anhydritu. Vytápění pak bude pracovat v tzv. poloakumulačním režimu.

Zaujal Vás systém vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ? Neváhejte, a zašlete nám svůj projekt přes kontaktní formulář na našem webu a společně najdeme vhodné řešení.

 
 
Reklama