Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schiedel slaví 75 let své existence

Společnost Schiedel vstoupila do roku 2021 pozitivně. Navzdory okolnostem, které nejsou příznivé pro oslavy ani setkávání, by se svými zákazníky a veřejností ráda sdílela důležité jubileum.

Historie společnosti Schiedel se začala psát přesně před 75 lety ve válce zničeném Německu. Tehdy 33letý inženýr Friedrich Schiedel založil na svém pozemku malou betonárnu. O rok později se již věnoval výhradně výrobě komínů. Svůj úspěch založil na geniální myšlence výroby komínových průduchů z lehkých betonových tvárnic.

Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Malou rodinnou firmu Erbach Bauwaren v roce 1951 přejmenoval její zakladatel na Schiedel. Své úsilí vložil výhradně do produkce dvouvrstvých komínů.

Vizionářský duch a touha po inovacích přežily svého zakladatele a definují produkty společnosti Schiedel dodnes. Každoročně uváděné novinky oceňované odborníky i koncovými zákazníky, jsou vždy o krok napřed před konkurencí.

V současnosti profituje společnost Schiedel ze silného nadnárodního zázemí podpořeného lokální suverenitou národních poboček. Od roku 2018 je společnost Schiedel jako samostatná jednotka součástí globálního stavebního hráče Standard Industries. S téměř 1400 zaměstnanci a tržbám dosahujícím 200 milionů EUR ročně se Schiedel posunul z leadra v oblasti komínové techniky na předního poskytovatele komplexních řešení v oblasti vytápění a větrání.

Ekologické vytápění, zdravý, řádně větraný interiér a komíny, z nichž stoupá minimum škodlivých emisí, tak vypadá budoucnost podle Schiedlu.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama