Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrické podlahové topení dle platné legislativy v novostavbách rodinných domů

Máte zájem o instalaci elektrického podlahového vytápění ve vaší novostavbě a projektant vám říká že to nejde? Nabídneme Vám řešení s fotovoltaikou, které vás překvapí.

Dle platné legislativy už nelze v novostavbách instalovat jako jediný zdroj energie pro vytápění pouze elektrické topné kabely, nebo topné rohože tak jak tomu bylo dříve. Právě v době kdy se stavějí pouze pasivní domy s nízkou tepelnou ztrátou dává instalace topných kabelů/rohoží smysl, jak z hlediska pořizovacích nákladů, tak i z hlediska provozních nákladů. Díky regulaci, která je dnes k dispozici, snížíte provozní náklady za topení na nezbytné minimum se zachováním komfortu vytápění.

Elektrické podlahové vytápění je velice komfortní, jednoduché, spolehlivé, neviditelné (schované v podlaze), bezúdržbové a nepotřebuje žádnou kotelnu.

Abychom vám mohli elektrické podlahové topení nainstalovat, je potřeba nainstalovat na střechu fotovoltaický systém a pro ohřev TUV boiler s funkcí tepelného čerpadla.

Kombinace elektrických topných kabelů s fotovoltaickými panely a boilerem dává smysl. V letním období z přebytků energie z fotovoltaických panelů natápíte boiler, případně napájíte klimatizace, nebo nabíjíte elektromobil. V zimních slunečních dnech částečně pokryjete spotřebu pro elektrické podlahové topení.

V případě zájmu o cenovou nabídku nás kontaktujte - zařídíme vám jak montáž elektrického podlahového topení, tak návrh a montáž fotovoltaiky, včetně potřebného PNB štítku.

Pro žádost o cenovou nabídku nás kontaktujte na e-mailu - technik@elmaterm.cz


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama