Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové vytápění radnice ve Mšeně s peletovým kotlem Fröling

Novogotická budova radnice ve Mšeně se sídlem městského úřadu vytápí ekologicky kotlem na biomasu. Novým ekologickým zdrojem tepla je peletový kotel Fröling P4 Pellet ve výkonové verzi 80 kW.

Kotelna budovy radnice nacházející se v historickém jádru města Mšeno prošla během roku 2020 kompletní rekonstrukcí a starý dosluhující kotel na uhlí s nevyhovujícími emisními parametry byl nahrazen moderním kotlem na pelety se šneko-sacím systémem dopravy transportu paliva ze zásobníku do kotle.

Podmínky veřejného výběrového řízení nejlépe splnila firma S WHG s.r.o., která je výhradním dodavatelem rakouských kotlů Fröling pro Česko a Slovensko.

Celá realizace proběhla úspěšně a přispívá ke zlepšování stavu ovzduší města. Prakticky bezobslužný, plně automatický provoz vytápění dřevěnými peletami s vysokou energetickou účinností a regionálně dostupným přírodním palivem zaručují dlouhodobý ekonomický provoz a maximální pohodlí.


S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR
logo S WHG s.r.o. - kotle Fröling pro ČR a SR

Fröling = automatické kotle na biomasu pro spalování dřeva, pelet, štěpky a odpadu z truhlářské výroby (piliny, hobliny apod.). Veškeré kotle Fröling splňují emisní třídu 5. Kotelny na biomasu 5 až 5000 kW, mobilní kontejnerové provedení 5 až 2000 kW. Více ...

 
 
Reklama