Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zkratka energetické účinnosti, krátce „x2“

Příjemného tepelného komfortu lze docílit i s nižší spotřebou energie. Energeticky úsporná technologie x2 společnosti Kermi se zakládá na principu sériového proudění a zvyšuje tím energetickou účinnost otopného tělesa a snižuje tepelné ztráty při výrobě a přenosu tepla.

Při až 25 % kratší době ohřevu otopného tělesa lze ušetřit až 11 % energie na vytápění.

Přiváděná otopná voda protěká nejdříve čelní deskou. Při běžném provozu výkon přední desky zcela dostačuje. Zadní deska přebírá funkci izolační desky a nedochází k jejímu ohřevu. Teprve se stoupající potřebou výkonu přispívá i zadní deska svým vysokým konvekčním výkonem k rychlému vyhřívání místnosti.

Data a fakta
Deskové radiátory s inovativní technologií x2 ušetří ve srovnání s běžnými deskovými radiátory, např. ve staré budově ročně přes 6 000 kilowatthodin. S tímto množstvím energie by bylo možné …
  • upéct 6 000 koláčů
  • 15 600 000krát se oholit elektrickým strojkem
  • vyprat 6 270 náplní automatických praček
  • 42 let provozovat ledničku

Otopná tělesa therm-x2 v kombinaci s moderními zdroji tepla zlepšují jejich energetickou účinnost a představuji účinné doplnění a optimalizaci pro tepelná čerpadla, solární kolektory nebo tepelné soustavy s kondenzačními kotli.

Úsporné řešení x2 se vztahuje také na rekonstrukce. Každé vícedeskové otopné těleso Kermi je vybaveno technologií x2. V kompaktní verzi rovněž jako úsporné, rychlé řešení rekonstrukcí s roztečí připojení podle DIN radiátorů. Více informací naleznete na www.x2inside.cz.

 
 
Reklama