Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kermi hostilo krajské kolo vědomostní olympiády CTI ČR

Do soutěže Vědomostní olympiáda 2014-2015 se přihlásilo 40 škol z 13 krajů ČR. Koná se pod záštitou Asociace krajů České republiky a Hospodářské komory České republiky, hlavním partnerem je společnost KERMI s.r.o. Soutěž už zná své vítěze.

Letos se koná XI. ročník celorepublikové soutěže o zvyšování odborných znalostí učňovského dorostu doporučené MŠMT ČR "Vědomostní olympiáda 2014-2015" pod záštitou Asociací krajů České republiky a Hospodářské komory České republiky. Hlavním partnerem je společnost KERMI s.r.o.

Odbornými garanty soutěže jsou prezident Cechu topenářů a instalatérů České republiky Bohuslav Hamrozi, 1. viceprezident Cechu topenářů a instalatérů České republiky, Ing. Andrzej Bartoś, Ing. Jakub Vrána, Ph.D., ze Stavební fakulty VUT Brno, vedoucí publikační sekce Cechu topenářů a instalatérů České republiky. Generálními mediálními partnery jsou portály TZB-info a ESTAV.cz. Do soutěže se přihlásilo 40 škol ze 13 krajů ČR .


Zleva: Bohuslav Hamrozi, prezident CTI ČR, Ing. Petr Holeček, jednatel KERMI, David Procházka, veducí prodeje ČR a SR, topná technika KERMI, Franz Ziegler, člen prezidia CTI ČR.

O Vědomostní olympiádě

Soutěžní otázky (studijní materiál) vychází ze znalostí probraného učiva dle osnov a jsou zpracovány ve vydané publikaci CTI ČR pod názvem Souhrn otázek a odpovědí pro instalatéry I., II. a částečně III. ročník SOŠ a SOU a jsou veřejně dostupné na portálu TZB-info.

Vědomostní olympiáda je tříkolová: základní kola, krajská kola a kolo celorepublikové. Základní kola se uskutečnila v rámci jednotlivých přihlášených SOU. Do krajského kola postupují dva nejúspěšnější žáci z přihlášeného učiliště. Krajská kola probíhala elektronicky centrálně z CTI ČR formou testů. Krajského kola se účastnilo 12 krajů, 35 škol a 106 žáků včetně náhradníků. Do celorepublikového kola potupuje 10 nejlepších žáků.

Letošní krajské kolo olympiády ve školicím centru KERMI ve Stříbře

KERMI je jedním z největších zaměstnavatelů v okrese Tachov

Kermi je členem holdingu AFG Arbonia-Forster AG a patří k předním evropským dodavatelům v oboru vytápění a sprchových koutů s více než 50letou historií. V nabídce KERMI jsou kvalitní desková otopná tělesa, designová a koupelnová otopná tělesa, konvektory a topné stěny a nabídku sprchových koutů mohou charakterizovat například firemní hesla "Od detailů k perfektnímu celku" nebo "Vždy o nápad lepší sprchování".

"Naším cílem je teplo vyrobit, uchovat a převést", charakterizoval společnost KERMI Ing. Petr Holeček, jednatel společnosti, a představil místo, kde jsme se v tu chvíli nacházeli: "Výrobní areál ve Stříbře je druhý největší závod v naší divizi, založený v roce 1996. Jsme jedním z největších zaměstnavatelů v okrese Tachov. Areál a aktivity se postupně rozrůstají, např. v roce 2002 vyrostla na zelené louce nová lakovna, v roce 2009 přibylo nové formovací zařízení, od r. 2011 probíhá výroba kompletně ve Stříbře. Z celkové plochy 110 000 m2 je 40 000 výrobní plocha, kde jsme již vyrobili 500 000 otopných těles. Velká část naší produkce jsou otopná tělesa pro německý a švýcarský trh, významná je pro nás výroba na zakázku."




Sortiment koncernu roste

Mezi novinkami KERMI najdeme například stropní chladicí konvektory a stropní zářiče tepla, od loňského roku je součástí koncernu i značka PZP.



Kvalita je v KERMI důležitá

"Program produktivita prostupuje všemi procesy. Umožňuje jejich on-line sledování, vyhodnocování a zlepšování. Informace o jednotlivých krocích výrobních procesů i výsledcích pracovníků se shromažďují v managerském kokpitu, kde vznikají návrhy na další školení a zlepšení. Můžeme se tak věnovat tomu, co má největší potenciál", řekl Milan Šrámek, vedoucí managementu kvality a předsatvil i ocenění: "V roce 2011 jsme získali Národní cenu kvality, v letošním roce bychom tento úspěch chtěli zopakovat a v roce 2016 bychom rádi o tuto cenu usilovali v Evropě."

Do celorepublikového kola postoupilo 10 nejlepších žáků

Prezident CTI ČR Bohuslav Hamrozi a Franz Ziegler, bývalý prezident CTI ČR, předali diplomy, medaile jako ocenění za bojovnost a prokázání dobrých vědomostních znalostí. Prvním třem soutěžícím a školám byly předány poháry a medaile připomínající účast v soutěži.
Hlavní partner, společnost Kermi, s.r.o., za první až desáté místo předal prestižní cenu poukaz v hodnotě 3000,- Kč a další upomínkové předměty.
Další ceny byly uděleny generálním mediálním partnerem TZB-info a ESTAV.CZ, ceny předala ředitelka Ing. Dagmar Kopačková, Ph.D., a partner soutěže Ing. Ladislav Lněníček, předseda představenstva společnosti E S L, a.s.
Ke gratulaci vítězům v krajském kole vědomostní soutěže se v úvodním slově připojil i ředitel Mezinárodních stavebních veletrhů v Brně, Ing. Radim Tichý a Ing. Vladimír Valenta, zakladatel soutěže Vědomostní olympiády. Nechybělo ani fotografování (nejen) vítězů na památku.

Deset vítězů krajského kola postoupilo do finále celorepublikového kola Vědomostní olympiády 2014/2015:

  1. místo Tomáš Svoboda, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Hradec Králové
  2. místo Jakub Zeman, Střední odborné učiliště Svitavy
  3. místo Roman Holuša, Střední odborné učiliště stavební Opava
  4. místo Vojtěch Šimek, Střední odborné učiliště stavební Opava
  5. místo Jan Šupolík, Střední odborná škola Nové Město na Moravě
  6. místo Jan Čadek, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
  7. místo Daniel Kotlár, Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí
  8. místo Dušan Říha, Střední škola lodní dopravy a technických řemesel Děčín
  9. místo Daniel Kučera, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Beroun
  10. místo Andriy Kanyus, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice
Nejlepší umístění získaly školy:
  1. místo Střední odborné učiliště stavební Opava
  2. místo Střední odborné učiliště Svitavy
  3. místo Střední odborná škola stavební Karlovy Vary






Zatímco doprovod vyčkával v předsálí, 10 nejlepších se sklonilo nad testy. Jen 3 z nich budou ti skutečně nejlepší.




Gratulace vítězům

  1. místo v celorepublikové soutěži Vědomostní olympiády 2014/2015 získal Dušan Říha ze Střední školy lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně,
  2. místo vybojovall Daniel Kučera ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Berouně,
  3. místo získal Roman Holuša ze Středního odborného učiliště stavebního v Opavě.

Putovní pohár pro Střední školu lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně
Škole, ze které vzešel vítěz Střední školy lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně, bude dne 15. 6. 2015 v sídle Hospodářské komory ČR předán Putovní pohár Ing. Vladimíra Valenty.

"V průběhu celé soutěže byla vytvořena dobrá atmosféra mezi soutěžícími, kterým patří poděkování za vzornou reprezentaci příslušné škole. Samozřejmě nelze opomenout i kantory, kteří velice svědomitě soutěžící připravovali. Poděkování patří hlavnímu partnerovi společnosti Kermi, s.r.o., který se podílel na přípravě a organizačním zajištění vědomostní soutěže, generálnímu mediálnímu partnerovi TZB-info, který nás podporuje a také informuje odbornou veřejnost v celé naší republice o činnosti a výsledcích našeho autorizovaného živnostenského společenstva CTI ČR", řekl k soutěži prezident Cechu topenářů a instalatérů České republiky Bohuslav Hamrozi a poděkoval všem školám, které se účastnily finálového kola v roce 2014/2015.
Poděkování patří také odborné porotě za vysokou úroveň profesionality, a to paní Haně Londinové, Ing. Andrzeji Bartośovi, Ing. Vladimíru Lněníčkovi.

Vědomostní olympiáda bude slavnostně zakončena 15. 6. 2015 v Praze v sídle Hospodářské komory ČR

Vědomostní olympiáda bude zakončena slavnostním vyhlášením a předáním cen třem nejúspěšnějším soutěžícím dne 15. 6. 2015 v sídle Hospodářské komory České republiky, která udělila záštitu této vědomostní soutěži, a tím podpořila zvyšování odborných znalostí učňovského dorostu.
Vítězům XI. ročníku celorepublikové vědomostní soutěže budou předány věcné ceny, poháry a diplomy prezidentem Hospodářské komory České republiky Ing. Vladimírem Dlouhým a prezidentem Cechu topenářů a instalatérů České republiky Bohuslavem Hamrozim, Franzem Zieglerem, bývalým prezidentem a zakladatelem CTI ČR.
Putovní pohár CTI ČR bude předán z rukou Ing. Vladimíra Valenty Střední škole lodní dopravy a technických řemesel v Děčíně.

Podrobnější informace budou zveřejněny na stránkách www.cechtop.cz.
 
 
Reklama