Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hotschott - praktický doplněk pro těsné komíny

Moderní zateplené domy si nemohou dovolit jakékoliv narušení obálky domu komínovým tělesem.

Ukázka instalace HOTSchott manžety

Řešením však není komín zcela zavrhnout, nýbrž vybrat takového dodavatele komínového tělesa, který bude schopen vyhovět současným přísným kritériím na dokonale těsný průchod komínového tělesa střešní konstrukcí. Komín totiž stále patří v našich klimatických podmínkách k žádoucímu vybavení nízkoenergetických domů.

Společnost Schiedel je v současnosti na špičce v nabídce nejmodernějších typů bezpečných komínových systémů. Kromě certifikovaného stavebnicového komínového systému Absolut s keramickou vložkou, nabízí i nerezové varianty vhodné pro instalaci do nízkoenergetických staveb.

Pro zajištění těsného prostupu nerezového komína střešní konstrukcí nabízí Schiedel kromě již zavedených řešeních novinku v podobě samolepicí silikonové manžety HOTSchott, která odolá teplotě až 250ºC. Její použití se doporučuje na nerezové komíny Schiedel ICS, Permeter, Permeter Smooth a Permeter Smooth Air. Při jejím použití obstojí zmíněné nerezové komínové systémy i v náročném Blower Door testu.

HOTSchott manžeta - ukázka instalace


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama