Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GIACOMINI - rozdělovače s automatickou regulací průtoku

Společnost GIACOMINI CZECH, s.r.o. uvádí na trh zcela nové typy rozdělovačů s automatickou regulací průtoku označované jako „DB Series“ - dynamic balancing.

Rozdělovače s automatickou regulací průtoku - DB Series

Trendem dnešní doby je snižování nákladů vynaložených na spotřebu tepelné energie. Ve větších soustavách, jako jsou například bytové domy vytápěné nebo klimatizované sálavými systémy, je vhodná regulace, která se postará o optimální celkový výkon soustavy. 

Jedná se o novou generaci rozdělovačů, které díky svým speciálně navrženým termostatickým vložkám, dokážou na jednotlivých okruzích udržovat požadovaný - vyprojektovaný průtok bez ohledu na změny tlakových poměrů v soustavě, způsobené postupným uzavíráním jednotlivých okruhů. Na otevřených okruzích tedy nedochází ke zvýšení průtoků a následnému zbytečnému přetápění prostor.

Zmiňované rozdělovače jsou ve třech základních materiálových provedeních:mosaz - R553FKDB, plast (technopolymer) - R553FPDB, nerezová ocel - R553FSDB.

Automatickou regulaci zajišťuje termostatická vložka se speciální patentovanou membránou. Při změně diferenčního tlaku, v důsledku otevírání nebo zavírání jednotlivých okruhů rozdělovače, membrána ventilu zvětší nebo zmenší průřez regulačního pouzdra. Díky této vlastnosti je vložka schopna udržet požadovaný konstantní průtok teplonosné látky i při rozdílných tlacích: 20 ÷ 60 kPa ve verzi s nízkým průtokem; 30/40 ÷ 150 kPa ve verzi s vysokým průtokem.

GIACOMINI CZECH, s.r.o.

Zmiňované rozdělovače jsou ve třech základních materiálových provedeních


GIACOMINI CZECH, s.r.o.
logo GIACOMINI CZECH, s.r.o.

Firma GIACOMINI S.p.A. je jedním z předních světových výrobců mosazných topenářských armatur. Hlavním cílem všech výrobků a systémů značky GIACOMINI, ať již v oblasti vytápění anebo v oblasti chlazení, je dosažení tepelné pohody u co možná největšího ...

 
 
Reklama