Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čisté nebe s kamny Sirius

Krbová kamna Sirius dodávaná společně s kompatibilním nerezovým komínovým systémem Permeter Smooth Air jsou oceňována pro své nízkoemisní a nízkouhlíkové řešení vytápění odborníky po celé Evropě.

Vytápění dřevem má nezastupitelné místo v ekologicky smýšlející společnosti, která má za cíl udržitelné nakládání se zdroji. Základním předpokladem je však kvalitní krbová vložka s nezávislým provozem na vzduchu z místnosti a dokonalým spalováním s maximální účinností. V porovnání se starými neefektivními spotřebiči nejkvalitnější krbové vložky vypouští do ovzduší cca 10x méně škodlivin.

Krbová kamna Sirius dodávaná společně s kompatibilním nerezovým komínovým systémem Permeter Smooth Air jsou oceňována pro své nízkoemisní a nízkouhlíkové řešení vytápění odborníky po celé Evropě. Naposledy získal systém Sirius nejvyšší možné ocenění za ekologicky šetrný produkt na britském trhu.

Sirius byl opatřen štítkem „clearSkies“ 5 nejvyšší kategorie, který je udělován výhradně produktům minimálně zatěžujícím životní prostředí. Ostatně Velká Británie má s neekologickými domácími topeništi velmi bohaté zkušenosti. Problematiku tzv. „smrtící mlhy“ zažívala britská velkoměsta zejména pak Londýn ve 20. století opakovaně, což vyústilo v zásadní regulaci krbových vložek zvláště ve velkých městech.

Nátlak na použití ekologických zdrojů energie a moderních nízkoemisních spotřebičů je ve Velké Británii značný. Pro produkt Sirius je tak ocenění z Britských ostrovů dobrým vodítkem i pro české zákazníky, kteří si mohou být jistí, že jeho pořízením nijak zásadně nezhorší svou uhlíkovou stopu.

Systém je využíván pro svou operativní instalaci v moderních zateplených budovách. Kamna Sirius přináší kromě komfortu sálavého tepla a ekologického rozměru i praktickou výhodu v podobě minimálního nároku na prostor. Běžná samostatně stojící krbová kamna napojená na nerezový, případně zděný komín zabírají cca dvojnásobek plochy než systém Sirius, který odvádí spaliny komínem Permeter Smooth Air napojeným přímo na krbovou vložku, případně prostorem pod podlahou.

Více informací


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama