Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cech topenářů a instalatérů České republiky na IBF 2015

Akce CTI ČR na letošních stavebních veletrzích v Brně dělaly řemeslu dobrou vizitku. Líbily se expozice cechů i konference „Novela zákona o hospodaření energií“. Slavnostní atmosféru pak mělo celostátní kolo SOD ,,UČEŇ INSTALATÉR 2015“ a Výroční topenářské ceny v oboru vytápění a instalatérství a Cena Franze Zieglera THERMIA 2015.

V letošním roce jsme společně s BVV, společností E S L, a.s., HANSGROHE, FV-PLAST, Kostečka Group s.r.o., Cechem malířů a lakýrníků ČR, Společenstvo kominíků ČR, TERMO KONFORT, s.r.o., Střední škola stavebních řemesel Brno-Bosonohy připravili pro návštěvníky Mezinárodního stavebního veletrhu v Brně doprovodný program expozice cechů, společenstev, sekcí - obnovitelné zdroje tepla, řemeslníků a montážních firem včetně sekce energetiky.
Aktivity Cechu topenářů a instalatérů České republiky v rámci veleltrhu však byly širší.

Celostátní kolo SOD "UČEŇ INSTALATÉR 2015"

Ve dnech 22.-25.4.2015 v rámci Stavebních veletrhu IBF 2015 se konalo celostátní kolo soutěže SOD "UČEŇ INSTALATÉR 2015" pořádaná Cechem topenářů a instalatérů České republiky, o.s., Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Střední školou polytechnickou Brno, Jílová 36g. Soutěž již tradičně organizoval pan Ing. Andrzej Bartoś, 1.viceprezident CTI ČR.








Konference na aktuální téma „Novela zákona o hospodaření energií“

Další částí doprovodného programu při Stavebních veletrzích byla dne 24.4.2015 konference na aktuální téma Novela zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií. Přednášky obsahovaly novinky v oblasti měření tepla, novinky při vydávání osvědčení oprávněným osobám (průkazy, audity, pravidelné kontroly) až po povinnost zpracovat audit.
Odbornými garanty této konference bylo MPO a Cech topenářů a instalatérů České republiky.

Výroční topenářské ceny v oboru vytápění a instalatérství a Cenu Franze Zieglera THERMIA 2015

Společenský večer Stavebních veletrhů Brno 2015 byl spojený s vyhlášením výsledků soutěží a předání ocenění. V rámci slavnostního aktu předání Zlatých medailí u příležitosti zahájení Stavebních veletrhů Brno IBF 2015 Cech topenářů a instalatérů České republiky udělil Výroční topenářské ceny v oboru vytápění a instalatérství a Cenu Franze Zieglera THERMIA 2015.

Oceněni byli:
  • Výroční topenářská cena v oboru vytápění společnosti Teplo Zlín, a.s.
  • Výroční instalatérská cena Ing. Jakubu Vránovi, Ph.D.,
  • Výroční topenářské uznání Ing. Dagmar Kopačkové, Ph.D.
  • Výroční instalatérské uznání za inovace v oboru instalatérství společnosti REKOSTAV-ZTI, s.r.o.
  • Cena Franze Zieglera THERMIA 2015 Ing. Jiřímu Ryndovi
  • Cena ,,DÍLO ROKU“ Miroslavu Vybíralovi