Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Realizace v roce 2021 Vimperk - flexibilita i při nižších teplotách

Vybrali jsme několik příkladů z praxe, kterými bychom chtěli doplnit průběžně realizované a prezentované studie a možnosti využití předizolovaného plastového potrubí a 12m ocelových trubek.

Výměna potrubí ve Vimperku byla naplánována na jaro 2021. Realizace projektu začala v době, kdy bylo počasí ještě opravdu nepříjemné a v plánovaném termínu termínu instalace začalo sněžit. Rekonstrukce tepelných sítí byla nezbytná pro zajištění tepelné stability a dodávek tepla pro obyvatele obytných domů.

Použité rozměry byly v double provedení až 2×d90/DA225, což odpovídá potrubí DN80. Zde se ukázala výhoda termoplasticky vyztužených trubek NRG FibreFlex/Pro s výrazně menší tloušťkou stěny trubky pro teplonosnou látku. Tyto rozměry lze instalovat i za nepříznivého počasí při teplotách kolem 5 °C a přitom lze zachovat stanovené poloměry ohybu - při rozměru 2× d90 pouze 1,6 m, takže je tato aplikace výhodná i z hlediska úspory času a není nutné čekat na teplejší počasí.

60 m potrubí 2× d90/DA225 zapojilo 6 montérů s použitím jednoho bagru a celé napojení jim netrvalo ani 1 hodinu. Další výhodou těchto trubek v double verzi je to, že při společné izolaci stačí užší výkopy než při použití samostatných trubek.

Provozovatel tepelné sítě, společnost ENERGIE AG, která pro město spravuje tepelnou síť, byla spokojena jak s rychlostí instalace, tak s tím jak se podařilo vyhnout se překážkám.

Více informací


NRG flex, s.r.o.
logo NRG flex, s.r.o.

NRG flex s.r.o. patří mezi největší prodejce předizolovaných potrubních systémů v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 přináší společnost NRG flex na trh inovativní řešení v rámci přenosu tepla - ne nadarmo se řídí heslem „Energie proudí přes ...

 
 
Reklama