Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kdy vybrat podlahové vytápění?

Na to, jak zajistit ve svém domově maximální tepelný komfort je vhodné myslet již před rekonstrukcí či stavbou domu. Elektrické podlahové topení patří k oblíbeným způsobům.

Na to, jak zajistit ve svém domově maximální tepelný komfort je vhodné myslet již před rekonstrukcí či stavbou domu. Elektrické podlahové topení patří k oblíbeným způsobům, jak vytápět velké i malé prostory. Rovnoměrné a bezpečné sálání tepla zajistí topné rohože nebo topné kabely díky tomu, že jsou pravidelně rozmístěny v ploše.

Velkou výhodou elektrického podlahového topení je jeho bezúdržbovost a také nízké pořizovací náklady a samozřejmě dlouhá životnost. Díky termostatu budete mít kontrolu nad regulací teploty i spotřebou energie.

Pro jakou podlahovou krytinu je topení doporučené?

Ideálním materiálem je keramická dlažba, která nejlépe vede teplo. Dobře ale poslouží i vinyl, laminát či dřevěné podlahy.

Kam není podlahové vytápění vhodné?

Pokud máte neúsporný dům, kde dochází k velkým tepelným ztrátám, mohlo by se vám podlahové topení v první řadě prodražit, ale také by mohlo mít potíže s vytopením požadovaného prostoru. Proto v takovém případě doporučujeme zvážit jiný druh výhřevu anebo doplnit podlahové topení o další typ topení.

Kdy sáhnout po topné rohoži a kdy po topném kabelu?

Topné rohože poskytují komfort snadné pokládky do větších prostor a zároveň umístění kabelu v textilní nosné tkaniny zaručí dostatečné rozteče mezi kabelem a jeho fixaci, takže nemůže dojít k jeho kontaktu a zároveň přehřívání.

Pokud chcete podlahové topení v malých prostorech jako je WC nebo koupelna, může být vhodnější variantou topný kabel, se kterým lze přesněji manipulovat.

Více informací


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama