Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozor na záruku u tepelných čerpadel

Pří výběru tepelného čerpadla by měly být rozhodující jeho parametry, jako je hlučnost a účinnost. Zapomínat bychom ale neměli ani na související služby a především délku záruky a její podmínky.

U záruky na tepelné čerpadlo si ověřte její délku i to, na co vše se vztahuje a zda s ní nejsou spojeny další výdaje
U záruky na tepelné čerpadlo si ověřte její délku i to, na co vše se vztahuje a zda s ní nejsou spojeny další výdaje

Tepelné čerpadlo představuje zásadní investici, která ovlivní komfort našeho bydlení na mnoho let. Zcela zásadní by tedy pro nás měla být jeho co nejvyšší kvalita. Z tohoto pohledu je dobré kromě jednotlivých komponent a vlastností samotného čerpadla věnovat pozornost také délce záruky. I ta totiž může o jeho kvalitě mnoho napovědět. Minimální povinná délka záruky je samozřejmě 2 roky. Lze se setkat i s možností jejího prodloužení na 5 let, ovšem mnohdy za cenu dalších výdajů. „Výrobce, který si za kvalitou svého čerpadla stojí, přitom zpravidla nemá problém s prodloužením záruky bez jakýchkoliv podmínek. Proto u našich zařízení vždy poskytujeme záruku 5 let na čerpadlo a 10 let na kompresor, a to vždy automaticky v ceně přístroje,“ uvádí Jakub Tykal, obchodní a marketingový ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel.

Před podpisem smlouvy je dobré si ověřit také to, na co se záruka vztahuje. Často se totiž týká pouze materiálu, nikoliv práce technika a cestovného. „Majitelé to ale mnohdy zjistí, až když se objeví nějaký problém, který vyžaduje servisní výjezd, což pro ně znamená nečekaný výdaj navíc. Abychom se podobným nepříjemnostem vyhnuli, je u našich čerpadel součástí vždy plná záruka, tedy jak na samotné zařízení, tak i na práci technika a náklady na dopravu,“ upozorňuje na závěr Jakub Tykal z ACONDu.

Více informací


ACOND a.s.
logo ACOND a.s.

Pro každé použití máme vhodné řešení. Nejširší nabídka klimatizací, tepelných čerpadel a podlahového topení. Více než 18 600 instalací klimatizačních a topných systémů. Ceněné know how, 40 let zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Výsledky ...

 
 
Reklama