Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elektrické podlahové topení v novostavbách v roce 2022

I v roce 2022 je možné instalovat do novostaveb elektrické podlahové topení

Elektrické podlahové topení je oblíbené u zákazníků pro svou jednoduchost, spolehlivost, nenáročnost na servis a hlavně příznivou cenu. Po změně stavební zákona to vypadá, že elektrické topné kabely už není možné do novostaveb instalovat. Je pravda že samostatné topné kabely už bohužel ne, ale při splnění určitých podmínek to stále jde. Aby bylo možné v novostavbě využít jako hlavní zdroj topení elektrické topné kabely, je potřeba to řešit hned ve fázi projektu, tak aby byl splněn požadavek na energetický štítek domu - PNB.

V praxi to znamená, že v novostavbě musí být instalovány další zdroje energie s obnovitelnou složkou. Tzn. že elektrické podlahové topení musí být v novostavbě instalováno vždy s boilerem na přípravu TVU, vždy s fotovoltaickou elektrárnou na střeše domu a k tomu je dále nutné zvolit buď krbovou vložku, rekuperaci, nebo klimatizační jednotku (tepelné čerpadlo vzduch - vzduch).

Mnozí mohou namítnou, že se to takto značně prodraží a že se to nevyplatí, není to ale úplně tak. FVE elektrárny jsou dnes žádané čím dál víc bez ohledu na to, jaký je hlavní zdroj vytápění objektu a poptávka bude čím dál větší. Krb si lidé často do baráku také dávají bez ohledu na zdroj vytápění protože ho tam prostě chtějí mít. Klimatizace instalujeme čím dál více do novostaveb, hlavně do podkovních místností také bez ohledu na způsob vytápění. Když se tedy na tím vším zamyslíme, tak elektrické podlahové topení dáva stále smysl.

Naše firma vám toto zajistí komplexně včetně dotací NZÚ.

 

Více informací


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 
Reklama