Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nižší náklady na energii nejsou utopií. Řešte tepelné mosty!

Tepelný most. Nežádoucí jev, díky kterému vyhazujete peníze z okna. I my v ROOFIX (střešní záchytné systémy proti pádu osob) jsme se na ně zaměřili, abychom tak docílili ekonomicky úspornějšího řešení.

Tepelné mosty jsou dost probíraným tématem, a to nejen v dnešní době, kdy ceny za energie dosahují vysokých hodnot. Snaha řešit úniky tepla co nejefektivněji je součástí architektury udržitelné budoucnosti, a proto jsme se jí věnovali i my.

„Stále častěji jsme s klienty řešili otázku tepelných mostů. V praxi vlastně existují vždycky, vznikají totiž různými stavebními činnostmi, jako např. jakýmkoliv prostupem vrstvou tepelné izolace, a je nemožné je zcela přerušit,“ vysvětluje Aleš Kořínek (vedoucí montážního týmu ROOFIX).

Po konzultaci s odborníky tak přicházíme s novým technickým řešením; termoizolačními krytkami. Ty by měly tepelné mosty, které se mohou po montáži ochranných prvků objevovat, redukovat do maximální možné míry.

Jak toto technické řešení vypadá v praxi?

Na kotvicí body se při montáži nasadí krytky s izolační výplní z pěnového polyetylénu. Jde o materiál, který se běžně k izolacím užívá, má totiž skvělé vlastnosti, jako nízkou tepelnou vodivost, nenatahuje do sebe vodu a nijak neovlivňuje životní prostředí.

Jak termoizolační krytky na záchytný systém ROOFIX vypadají?

Ode dneška se na ně můžete podívat do našeho online katalogu na webu (tlačítko níže). Jestliže k nim máte nějaké dotazy anebo chcete zpracovat cenovou nabídku, zkontaktujte naše obchodní oddělení.

Termoizolační krytky nejsou automatickou součástí našeho střešního záchytného systému, proto si toto řešení nezapomeňte nechat vykalkulovat spolu s tvorbou cenové nabídky.

Více o krytkách


ROOFIX
logo ROOFIX

Český certifikovaný výrobce střešního záchytného a zádržného systému proti pádu osob ROOFIX. Nově prodáváme i vybavení pro práci ve výškách. Nabízíme tak komplexní ochranu při práci ve výškách. Smyslem naší práce je zajistit bezpečný pohyb a práci na ...

 
 
Reklama