Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak nahradit topení plynem za vytápění elektřinou?

Zájemců o náhradu plynového vytápění za některou z forem elektrického topení přibývá. My doporučujeme především sálavé vytápění topnými panely.

Jak vybrat elektrické topení místo plynu?

Přechod na elektrické vytápění může mít různé podoby. My se zaměříme na vytápění přímotopné, které je obecně nejen jednoduše realizovatelné, ale je i lépe regulovatelné a díky možnosti použití tzv. sálavých topidel i efektivnější, rozuměj úspornější, než třeba topení elektrokotlem. 

Přímotopná topidla vyrábějí teplo přímo v místě jeho spotřeby, nejsou potřeba žádné rozvody ani teplonosné médium. Tato přímá výroba spolu s přesnou regulací tvoří základní potenciál úspor. Dalším stupněm jsou pak přímotopná topidla se sálavým podílem, nebo plně sálavá topidla. 

S elektrickým přímotopným topením můžete získat bezúdržbový, výborně regulovatelný a bezpečný topný systém rychle a jednoduše. Nehrozí fatální problémy jako u vytápění plynovými spotřebiči, např. otrava nedokonalým spalováním nebo výbuch.

Přechod z plynu na elektřinu


ELEKTRICKE-TOPENI.cz
logo ELEKTRICKE-TOPENI.cz

Společnost ELEKTRICKE-TOPENI.cz se zabývá prodejem, návrhy a poradenstvím v oboru elekrických topných systémů. Pokud právě řešíte výběr topného systému, rádi Vám poradíme a sdělíme své osobní zkušenosti s provozováním elektrického topení. Podlahové topení, ...

 
 
Reklama