Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedaleko českých hranic vznikají nejkvalitnější komínové vložky v Evropě

V německém Wiesau vzdáleném cca 20km od českých hranic najdeme jeden z výrobních závodů společnosti Schiedel, kde se vyrábí jedny z nejkvalitnějších keramických komínových vložek dostupných na evropském trhu.

Umístění nedaleko českých hranic je nasnadě. Kvalita keramických vložek je totiž kromě technologického postupu závislá i na kvalitě vstupních surovin. Právě v bavorském regionu sousedícím s Českou republikou najdeme naleziště přírodního jílu té nejvyšší jakosti.

Díky unikátnímu výrobnímu procesu stlačením téměř suchých směsí vznikají ve Wiesau izostatické komínové vložky mimořádné odolnosti vůči mechanickému poškození teplem, chemickými sloučeninami, případně vodními kondenzáty. Po dosloužení je možné keramické výrobky rovněž bez obav navrátit do přírody, neboť neobsahují žádné škodlivé složky.


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama