Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Protipožární armatury FIREBAG® IVAR.TASK

V souladu s platnými bezpečnostními předpisy, vyhláškami a normami vzniká v mnoha případech legislativní povinnost instalace bezpečnostních armatur zabraňující průtoku plynu v rozvodech plynovodů.

Bez ohledu na Evropskou normu, certifikaci a legislativní uznání systému ALPEX-GAS jako plnohodnotného systému pro rozvody zemního plynu, bioplynu a propanu v plynné fázi, vzrostl zájem nejen o systém samotný, ale i o další významné prvky zabezpečující vyšší bezpečnost domovních i průmyslových plynovodů. Do této skupiny výrobků spadají protipožární armatury typového značení IVAR.TASK v závitovém provedení pro domovní plynovody a protipožární armatury IVAR.TASF v přírubovém provedení pro průmyslové instalace plynovodů.

Oba typy bezpečnostních armatur mají integrovanou protipožární tepelnou pojistku FIREBAG®, která v okamžiku vzniku požáru a překročení teploty v okolním prostoru nad stanovenou hodnotu uzavře průtok plynu do požárem ohroženého prostoru nebo zařízení.

Protipožární armatura FIREBAG® instalovaná v systému rozvodu plynu je neaktivní do doby, kdy dojde ke zvýšení teploty v okolním prostoru na hodnotu +100 °C. Při dosažení teploty v rozsahu +95 °C až +100 °C dochází k roztavení nízkotavitelného kovu, který blokuje uzavírací element, ten je následně uvolněn a nerezovou pružinou vystřelen do osazení uvnitř armatury, čímž dojde k dokonalému a nevratnému uzavření průtoku plynu.

Protipožární armatury nemají možnost opětovného reverzního otevření a musí být v případě aktivace vyměněny.

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama