Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Funkce triVAI© pro skutečně efektivní provoz při hybridním řešení vytápění

Regulátor sensoCOMFORT VRC 720 od značky Vaillant disponuje funkcí tzv. hybridního manažera, díky které bude hybridní řešení vytápění fungovat mnohem účinněji.

Funkce triVAI© vznikla zdokonalením jednodušší funkce, a to zadáváním tzv. pevného bodu bivalence. To je výše venkovní teploty, při které se přechází z plynového kotle na tepelné čerpadlo nebo naopak. Tuto teplotu si uživatel zpravidla zadává do regulace sám na základě projektu vytápění, doporučení výrobce tepelného čerpadla, anebo je již v řídicím systému tepelného čerpadla zadána, a to vzhledem k předpokládanému provozu vytápění. Jde tedy o kritérium, které nemá vztah k ceně plynu a elektřiny.

Oproti tomu hybridní manažer triVAI© již právě umí pracovat i se zadanou sazbu plynu a elektřiny a automaticky tak přepíná provoz mezi tepelným čerpadlem a plynovým kotlem podle toho, který zdroj je zrovna ekonomicky výhodnější.

Více o hybridním vytápění se dočtete ZDE.

Více informací


Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. VAILLANT)
logo Vaillant Group Czech s.r.o. (zn. VAILLANT)

Díky více než 145 letům zkušeností vám značka Vaillant poskytuje efektivní a ekologická řešení pro vytápění, ohřev teplé vody, chlazení a větrání. V našem produktovém portfoliu najdete kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky, ...

 
 
Reklama