Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bytový dům s více kotly obstará jediný komínový systém

Bytové domy, kde má každá bytová jednotka vlastní plynový kotel, jsou zcela běžnou praxí.


Rozhodně ale není nutné řešit odvod spalin samostatnými komínovými vložkami u každého spotřebiče zvlášť. Společnost Schiedel nabízí systémy, na které je možné napojit až 10 stejných spotřebičů.

Pro odvod spalin od kondenzačních uzavřených spotřebičů typu C nabízí Schiedel systém CLV. Jedná se o koncentrický dvouvrstvý nerezový komínový systém, na jehož centrální průduch je možné napojit maximálně 10 spotřebičů. Nerezový systém je odolný vůči vlhkosti a je možné ho využít jak pro přetlakový provoz do 200 Pa, tak provoz podtlakový. Spaliny jsou od jednotlivých spotřebičů odváděny středem systému. Meziprostorem mezi dvěma nerezovými plášti je pak zvenčí přiváděn vzduch potřebný k hoření. Díky tomuto opatření nehrozí u uzavřených spotřebičů dříve poměrně běžná otrava oxidem uhelnatým.

Lehký nerezový systém Schiedel CLV je možné instalovat i dodatečně, do již existujícího projektu. To umožňuje nízká hmotnost a snadná manipulace a instalace. Komín nepotřebuje základ, je možné ho kotvit jak na svislých, tak vodorovných konstrukcích a ihned po instalaci je připraven na plný provoz. Pokud konstrukce vyžaduje uhýbaný systém ve svislé ose, je možné to řešit použitím kolen.

Více informací


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama