Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Průmyslová tepelná čerpadla jako náhrada plynové kotelny

Průmyslová tepelná čerpadla jako náhrada plynové kotelny. Ohřev Vody až na 85°C s možností využití odpadního chladu či tepla.

Jak řešit dočasný nedostatek plynu pro vytápění či výrobu ? Jaké jsou možnosti v případě nutné náhrady plynové kotelny ?

Nejprve si musíme uvědomit k čemu ohřev pomocí plynem používáme. Zda se jedná o výrobní technologii, teplou užitkovou vodu nebo vytápění komerčních či výrobních prostor. A hlavně jakou teplotu vody skutečně používáme.

Průmyslová vysokoteplotní tepelná čerpadla mohou dnes již ohřívat vodu i na 85°C. Běžná průmyslová TČ dají od 55°-75°C. Následně záleží na hydraulickém zapojení systému vytápění a zda lze využít současně možnost chlazení, které je vlastně druhotnou energií při výrobě tepla pomocí TČ.

Využití odpadního tepla z chladícího stroje či jiného průmyslového zdroje a jeho zužitkování pro ohřev TUV je nejčastěji využívanou variantou ohřevu vody pro hotely, administrativní budovy či výrobní haly.  

Trane vyrábí průmyslová tepelná čerpadla a chillerů s možností pronájmu. Díky zkušenostem z již instalovaných projektů dokážeme krátkodobě či dlouhodobě zapůjčit technologii pro náhradu plynové kotelny a to včetně instalace a doporučení na způsob zapojení do systému. Vytváříme inovativní technologie se snahou o udržitelnost životního prostředí, což nám propůjčuje možnosti pro zlepšení celkové energetické účinnosti budovy, snížení GWP a úsporu provozních nákladů.  S 24/7 servisní pohotovostí a největší servisním týmem v ČR zajišťujeme i bezproblémový chod instalace. 

V případě zájmu o bližší informace nás kontaktujte
Trane Rental team
rental@trane.cz
+420 702 212 196

Více informací


Trane ČR spol. s r.o.
logo Trane ČR spol. s r.o.

Pronájem průmyslového chlazení a vytápění (chladicí jednotky "chiller", mobilní klimatizace a tepelná čerpadla). Služby půjčovny "Trane Rental Services" nabízejí pronájem širokého spektra zařízení pro plánované a neplánované potřeby jako jsou průmyslové ...

 
 
Reklama