Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová řada podomítkových kulových uzávěrů E-READY

Novinkou v oblasti uzavíracích prvků jsou kulové uzávěry řady E-READY určené pro podomítkovou instalaci. Uživateli umožňující snadné a dobře přístupné uzavírání přívodu teplé nebo studené vody v alternativě s měřičem spotřeby.

Kompaktnost podomítkových kulových uzávěrů IVAR.K4CC E.READY a IVAR.K4.1 E-READY umožňuje instalaci prakticky kdekoli s důrazem na maximální estetiku danou podmítkovou instalací a designovou krycí čelní desku. Kulové uzávěry lze ovládat manuálně nebo vzdáleně motoricky rotačním servopohonem IVAR.E 104 v režimu otevřeno / zavřeno s možností integrace do systémů domácí automatizace.

Patentovaný systém ovládání koule Top Entry® umožňuje výměnu koule s těsnicími prvky, rychlé a snadné uzavření průtoku, tzv. Soft Turn. Vnitřní konstrukce a malá točivá rotace v úhlu 90° prostřednictvím ovládací hlavy nebo servopohonu IVAR.E 104 umožňuje plný průtok oproti klasickým ventilům, které mají průtok až 4x menší.

Důležitým technickým prvkem je princip připojení na rozvod, ten je realizován prostřednictvím patentované flexibilní připojovací technologie FASTEC® Quick splňující všechny požadavky na jednoduchou, rychlou, flexibilní a bezpečnou instalaci či případnou výměnu.

Proces spojení trubky s kulovým uzávěrem se provede po nalisování fitinku FASTEC® Quick na trubku příslušného rozměru vysunutím zajišťovacího čepu, zasunutím fitinku FASTEC® Quick do kulového uzávěru a následným zasunutím čepu zpět. Provozní podmínky pro bezproblémovou použitelnost je maximální provozní tlak 10 bar a maximální provozní teplota do +95 °C. Kulové uzávěry řady E-READY pro rozvody studené a teplé vody splňují požadavky normy ČSN EN 13828.

Více informací


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama