Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topení pro haly bez plynu? Jde to. Ekologičtěji a levněji

V současné době se množí dotazy, jak lze nahradit zdroj tepla. Majitelé hal se rovnou poohlížejí po alternativách, které vyjdou nejen levněji v provozu, ale sníží také uhlíkovou stopu jejich budov.

Plyn zdražuje a topit uhlím nechcete? 

Skutečné tepelné čerpadlo, žádná split klimatizace

Pokud se bavíme o tepelném čerpadlu vzduch-vzduch, myslíme tím opravdové tepelné čerpadlo se scroll kompresorem, provozem až do -30 °C (a zachováním účinností), nízkou hlučností a vysokou účinností COP 5,00 při vytápění v zimě (při 2 °C/20 °C) a EER 4,32 při chlazení v létě.

SAX AIR dosahuje těchto výkonů a účinností díky většímu výparníku a ventilátoru (oproti klasickým TČ na trhu). Ventilátor jede v běžném provozu na nízké otáčky pro nižší hlučnost a v kombinaci s velkým výparníkem je zajištěná vysoká účinnost a minimalizováno namrzání - případný režim odtávání není téměř vůbec využit.

Jaká může být návratnost?

Při pohledu na provozní náklady přináší tepelné čerpadlo vzduch-vzduch SAX AIR pro majitele hal a developery obrovský benefit - rychlou návratnost investice. Při využití našeho tepelka vzduch-vzduch to může být již během 2 let (oproti klasickému řešení s kaloriferem a plynovým kotlem). Toto řešení jsme testovali v hale s CNC výrobou, výrobní plochou 500 m2, 6 m výškou stropu a tepelnou ztrátou 30 kW.

Rychlost montáže? Rychlá a levná

Odpadá časová náročnost a investice do vedení dlouhých tras potrubí, protože volíme vždy nejkratší cestu - přímo přes stěnu. Délka potrubí tak bývá maximálně 3 m. Montáž je díky tomu jednoduchá, rychlá a levná

Pro více informací nám napište na vytapeni@4heat.cz. A nebo se podívejte na webu tepelkoprohaly.cz 

Více o SAX tepelném čerpadlu vzduch-vzduch


4heat s.r.o.
logo 4heat s.r.o.

Řešíme komplexně vytápění a chlazení průmyslových hal (sklady, autosalony, výroby,...) a domácností. Projekt zajišťujeme na klíč = konzultace, projekt, montáž a servis. Výhradní zastoupení pro ApenGroup a Carlieuklima. Pro domácnosti (rodinné domy a byty) ...

 
 
Reklama