Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce základní školy Plickova v Bratislavě

Cílem rekonstrukce těchto téměř 20 let nevyužívaných objektů je obnova areálu a zchátralých budov základní školy tak, aby mohly být využívány pro zajištění výuky žáků prvního a druhého stupně.

Nutná rekonstrukce celého areálu bude přizpůsobena důležitým faktorům pro vzdělávání a zdraví dětí, které budou tato školská zařízení navštěvovat. Generálním dodavatelem rekonstrukce je společnost KAMI Profit.

Kompletní rekonstrukce si také klade za cíl snížit tepelné ztráty budovy a tím snížit potřebu tepla na vytápění. Kvalitní izolační materiály a plastová okna zabrání úniku tepla do venkovních prostor.

Vytápění objektu

Objekt základní školy měl původně vlastní kotelnu, která zajišťovala vytápění. Bylo rozhodnuto nestavět novou kotelnu na pozemku školy, ale napojit školu na stávajúci kotelnu, která je v provozu a zásobuje teplem okolní budovy. Dodavatelem tepla bude společnost Račianska teplárenská a. s. ze skupiny ENGIE.

Při projektování nových rozvodů byl také kladen důraz na kvalitu života obyvatel s cílem zajistit, aby je stavební práce nijak neomezovaly. Nová trasa rozvodů tepla v dimenzi d110 byla dlouhá 420 m. Důležitým předpokladem bylo, aby okolní bytové domy měly přístup do mateřské školy, proto se rekonstrukce zaměřila také na rychlost montáže, aby práce byly dokončeny co nejrychleji.

Pro propojení mezi stávající kotelnou a školou byly použity předizolované plastové trubky NRG AustroPUR. Trubky lze ohýbat bez nutnosti použití dalších tvarovek (kolen nebo spojek). Celkově se ukázalo, že na jednu trasu je potřeba 8-10krát méně spojů než u ocelových předizolovaných trubek. Spojování trubek je také až čtyřikrát rychlejší než svařování spojů v oceli.


NRG flex, s.r.o.
logo NRG flex, s.r.o.

NRG flex s.r.o. patří mezi největší prodejce předizolovaných potrubních systémů v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 přináší společnost NRG flex na trh inovativní řešení v rámci přenosu tepla - ne nadarmo se řídí heslem „Energie proudí přes ...

 
 
Reklama