Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Celoroční ohřev bazénovým tepelným čerpadlem Microwell SPLIT

Jako jediní v ČR nabízíme bazénová tepelná čerpadla s odděleným výměníkem. Toto provedení nabízí řadu zajímavých výhod především pro celoroční ohřev vnitřního nebo venkovního bazénu.

Bazénové tepelné čerpadlo se běžně dodává v provedení KOMPAKT, což znamená, že veškerá technologie je uvnitř jednotky. Bazénová voda protéká přímo tepelným čerpadlem, kde je ohřívána.

V provedení SPLIT je tepelný výměník, kterým protéká bazénová voda, dodán samostatně a odděleně od tepelného čerpadla. Toto řešení nabízí výhody, které se v řadě realizací vyplatí.

Princip varianty SPLIT
Tepelný výměník je umístěn v technické místnosti spolu s ostatní technologií bazénu jako je filtrace a dezinfekce vody. Bazénová voda protéká výměníkem a ohřátá se vrací zpět do bazénu. Z výměníku vede do tepelného čerpadla měděné izolované Cu potrubí, kterým proudí plyn (chladivo R32). Tento chladivový okruh je poháněn kompresorem v tepelném čerpadle. Díky malému průměru potrubí a vysokému tlaku je možné umístit tepelné čerpadlo až 20m od bazénové technologie a 15m do výšky bez výrazných tepelných ztrát. 

Výhody
1) Není nutné tepelné čerpadlo zazimovávat a nehrozí poškození
2) Nabízí celoroční provoz vnitřního bazénu (voda +30°C, venkovní vzduch -15°C)
3) Tepelné čerpadlo může být umístěno daleko od bazénu, kde není vidět ani slyšet

příklad bazén 7x3x1,5m celoroční ohřev tepelným čerpadlem HP 1100 GREEN Inverter Pro 10,8kW
příklad bazén 8x3,5x1,5m celoroční ohřev tepelným čerpadlem HP 1500 GREEN Inverter Pro 15,0kW

Toto řešení je úsporné a díky kvalitní izolaci vnitřního bazénu není výrazně dražší ve srovnání s jinými způsoby ohřevu.

Kompletní článek si můžete přečíst zde


MICROWELL CZ s.r.o.
logo MICROWELL CZ s.r.o.

Tradiční slovenský výrobce bazénových tepelných čerpadel, bazénových odvlhčovačů, profesionálních germicidních čističů vzduchu. Jsme největším českým distributorem značky LG a MIDEA v oblasti klimatizací a tepelných čerpadel.

 
 
Reklama