Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

THERMIA CALIBRA COOL, švédské zemní tepelné čerpadlo s vestavěným chlazením

Na přednosti úspěšného modelu Thermia Diplomat Comfort navazuje nová verze Thermia Calibra Cool, zemní tepelné čerpadlo pro rezidentní sektor s vestavěnou funkcí pasivního chlazení.



Požadavky zákazníků spolu s možnostmi vylepšení komfortu bydlení stále rostou a výrobci zařízení. Pro tepelnou techniku drží krok s vývojem. Není tomu jinak ani u společnosti Thermia a IVAR CS. Společnost Thermia, jejímž výhradním distributorem pro Česko a Slovensko je společnost IVAR CS, vyvinula zemní invertorové kompaktní tepelné čerpadlo s vestavěnou funkcí pasivního chlazení.

Tepelné čerpadlo tedy disponuje vedle strojního zařízení pro vytápění a přípravu teplé vody také vestavěným příslušenstvím umožňujícím efektivně chladit pomocí přirozeného chladu země. Vše se vejde do standardní skříně tepelného čerpadla o rozměrech asi 60 x 70 x 186 cm.

Zemní tepelné čerpadlo v zimě čerpá teplo z primárního zdroje – z vrtu nebo plošného zemního kolektoru - a to je pomocí chladicího okruhu zhodnocováno na vyšší teplotní úroveň využitelnou pro vytápění. V létě je naopak přebytečné teplo z budovy odváděno do primárního okruhu (vrtu nebo plošného zemního kolektoru) prostou cirkulací teplonosné látky chladicí soustavou a okruhem primárního zdroje. Tím je dosaženo výjimečně efektivního chlazení, kterého se neúčastní kompresor, a tím pádem jsou provozní náklady na chlazení minimální.

V případě vašeho zájmu o tuto technologii nás prosím kontaktujte na stránkách www.ivarcs.cz.

TEPELNÉ ČERPADLO IVAR.HP CALIBRA COOL ZEMĚ/VODA


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...

 
 
Reklama