Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla Regulus RTC 13e SKLADEM

Tepelné čerpadlo vzduch/voda s invertorem pro vytápění i chlazení domů s tepelnou ztrátou do 10kW.


Tepelné čerpadlo RTC 13e

  • výkon vytápění: 3-12 kW
  • výkon chlazení: 3-10 kW
  • vysoký topný faktor (SCOP 4,71)
  • energetická třída s regulací: A+++
  • nízká hlučnost
  • maximální výstupní teplota: 55 °C
  • možnost internetového přístupu a vzdálené servisní kontroly
  • vhodné i pro kombinaci s fotovoltaickou elektrárnou
  • záruka až 10 let na kompresor

Jedná se o jednofázové invertorové tepelné čerpadlo vzduch/voda s možností reverzního režimu chlazení. Odebírá teplo z okolního vzduchu, i pokud teplota klesne až k -25 °C. Maximální výstupní teplota otopné vody je 55 °C.

Výhodou invertorových tepelných čerpadel je přizpůsobení výkonu aktuálním požadavkům domu, s ohledem na vytápění, přípravu teplé vody, případně chlazení do vhodné chladící soustavy, např. stropního, stěnového či podlahového vytápění / chlazení, nebo vzduchotechniky. Je tedy možné provozovat tepelné čerpadlo bez akumulační nádrže, pokud není vyžadována např. z důvodu nedostatečné zásoby tepla pro odmrazování, nebo při kombinaci s dalšími obnovitelnými zdroji energie. Další výhodou je malý rozběhový proud, takže je možné tepelné čerpadlo instalovat i v oblastech, kde bývá problém s připojením (odlehlejší oblasti, koncová odběrná místa v obcích apod.).

Jednofázové provedení může dobře posloužit v kombinaci s využitím sluneční energie pro pohon tepelného čerpadla. Fotovoltaická elektrárna, která je schopná efektivně provozovat tepelné čerpadlo v létě pro přípravu teplé vody, případně chlazení, může být díky jednofázovému provedení a rozumnému výkonu od cca 2-3 kWp cenově dostupná.

Příklad zapojení s akční sestavou HSK 350 BOX

Sestava je určená pro tepelné čerpadlo. Obsahuje akumulační nádrž HSK 350 K P-B s hygienickou přípravou TV v nerezovém výměníku, vnitřní jednotku RegulusBOX, čerpadlovou skupinu pro otopný systém a 60l expanzní nádobu.


Více informací


REGULUS spol. s r.o.
logo REGULUS spol. s r.o.

Regulus byl založen roku 1992 v Praze a od té doby se podařilo vybudovat stabilní ryze českou firmu, která dnes celkem zaměstnává, i ve svých dceřiných společnostech, téměř 180 kvalifikovaných pracovníků. Jedná se o dynamicky se rozvíjející firmu ...

 
 
Reklama