Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Je vám doma nebo v dílně chladno? Přitopte si ohřívačem vzduchu

Ohřívačů vzduchu je na trhu hned několik. Při výběru si tedy rozmyslete, do jakého prostoru je chcete umístit a jaké požadavky by měly splňovat. Některé totiž fungují také jako ventilátory.

Parametry, které se při výběru vyplatí sledovat

Než začnete studovat konkrétní parametry, ujasněte si, zda hledáte topení do garáže či dílny, nebo do domácího prostředí. V dílně nemusí stát designový ohřívač vzduchu a doma moc parády neudělá průmyslový přímotop. Poté se zaměřte na tyto parametry:

  • Topný výkon - souvisí s velikostí a izolačními vlastnostmi místnosti. Čím větší výkon zvolíte, tím rychleji místnost vytopíte.
  • Spotřeba - souvisí s výkonem topení. Čím výkonnější model, tím větší spotřeba energie.
  • Rozměry a hmotnost - vybírejte podle velikosti místnosti a podle toho, zda budete chtít ohřívač přemisťovat.
  • Funkce - ohřívače vzduchu mohou mít regulátor výkonu, termostat, pojistku proti zamrznutí či přehřátí nebo pojistku proti převrhnutí. U některých si můžete nastavit funkci ventilátoru bez ohřevu.
  • Zdroj energie - sáhnout můžete po plynovém nebo naftovém ohřívači vzduchu, které se používají pouze ve větraných prostorách. Další možností je elektrický ohřívač vzduchu, který je nejpraktičtější volbou.

Proč se rozhodnout pro elektrické ohřívače vzduchu?

Elektrická topidla se snadno přenášejí, mají multifunkční využití, nespotřebovávají kyslík a neprodukují žádné spaliny. Navíc jsou k dostání v celé řadě provedení. Tepelné ohřívače mohou být závěsné i nástěnné, ale také stojací. Některé je možné používat i pro vysoušení. Oblíbenou funkcí je ventilátor bez ohřevu. Pokud hledáte designové provedení do domácnosti, sáhněte po konvektorech nebo keramických topidlech.

Podívejte se na nabídku ohřívačů vzduchu


VENTILÁTORY.cz
logo VENTILÁTORY.cz

Historie obchodu VENTILÁTORY.cz se datuje od roku 2008, kdy byl založen jako malý internetový obchůdek s ventilátory a vzduchotechnikou. Dnes obchod nabízí téměř celý sortiment (ventilátory, rekuperace, stropní ventilátory, vzduchovody, atd.) stále ...

 
 
Reklama