Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co umí řídicí jednotka kotle na dřevo od OPOP

Chod zplynovacího kotle H4EKO-D od OPOP ovládá elektronická řídicí jednotka s dotykovým displejem. Co všechno zvládne, aby bylo vytápění jednodušší?

Elektronická řídicí jednotka umí ovládat nejen kotel, ale i všechny prvky topného systému. Nemusíte tak připlácet za nadřazené moduly ovládající směšovací ventily nebo ohřev teplé vody.

Navíc když kotel připojíte k internetu, získáte přehled o všech těchto prvcích, ať už jste kdekoliv. Stačí se podívat do aplikace na počítači nebo v telefonu.

Řídicí jednotka ovládá také proces roztápění, aby měl majitel jednodušší práci s rozděláváním ohně. Jak to funguje?

Po úvodním naložení a zapálení paliva vyberete funkci Roztápění, která automaticky reguluje ventilátor. Po docílení optimálních parametrů teploty ústředního topení a spalin přejde kotel plynule do provozního režimu a na displeji se zobrazí popisek Práce. Dále můžete ventilátor kdykoliv na určitý čas zapnout či vypnout.

Displej řídicí jednotky je velmi přehledný. Vidíte například stav kotle, aktuální teplotu ústředního topení, aktuální rychlost otáček ventilátoru nebo chod čerpadla ústředního topení či teplé užitkové vody.

Na displeji se zobrazuje také signalizace dohoření paliva, která upozorňuje, že je třeba přiložit dřevo. Nikdy tak nepromeškáte vhodnou dobu pro doplnění paliva.

Zplynovací kotel na dřevo H4EKO-D aktuálně nabízíme s výkony od 16 do 25 kW.

Více informací


 
 
Reklama