Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Úspora peněz díky mastkovým kamnům? Je to překvapivě snadné

Perfektní volbou v tomto směru jsou akumulační mastková kamna Norsk Kleber, která najdete na našem webu www.flamen.cz.


V posledních několika dnech internetem hýbou informace o hrozící měnové krizi v České republice, která může mít velký dopad nejen na hospodářskou politiku státu, ale především také na běžné obyvatele. Je tedy zcela logické, že člověk stále více uvažuje nad možnostmi, jak ušetřit peníze bez toho, aby radikálním způsobem omezoval svůj životní standard.

Tento rok, víc než který jiný, mnoha lidem přinesl nelehké rozhodování o budoucím způsobu užívání energií. Existuje mnoho cest, kterými je možné se vydat, abychom se vyhnuli „energetické nejistotě“ a jednou z těchto cest je možnost alternativního způsobu vytápění.

Perfektní volbou v tomto směru jsou akumulační mastková kamna Norsk Kleber, která najdete na našem webu www.flamen.cz. Mastek je přírodní kámen, jenž má výborné tepelné vlastnosti. V jakých směrech tedy lze díky mastkovým kamnům ušetřit?

  1. Úspora času
    Díky topení v mastkových kamnech nedochází k přetápění místnosti nebo naopak k rychlému vyhasnutí ohně - teplo z ohně se „nabije“ do materiálu kamen a uvolňuje se postupně po dobu několika hodin. Není tedy nutné každé dvě hodiny chodit přikládat. Člověk tak může trávit čas jinými činnostmi bez toho, aby se musel neustále vracet oheň udržovat.
  2. Úspora paliva
    Díky tomu se také spotřebuje zhruba poloviční množství dřeva ve srovnání s litinovými nebo ocelovými kamny (mastková kamna s čistým spalováním využívají až 90 % energie ze dřeva). Dalším benefitem je to, že pokud vaše kamna používáte správně, dosáhnete výrazného snížení spotřeby dřeva, což vede k lepšímu klimatu.
  3. Úspora peněz
    V neposlední řadě jedním z nejdůležitějších aspektů topení v mastkových kamnech je především úspora peněz za ostatní energie. Ačkoliv se na první pohled může zdát počáteční investice do ceny kamen příliš vysoká, je důležité myslet na to, že cena je přímo úměrná funkčnosti a odolnosti materiálu, který vydrží „navěky“. Na základě statistických údajů lze také říci, že investice do mastkových kamen Norsk Kleber se vrátí v průměru již za tři roky!

Pokud máte jakékoliv otázky nebo Vás zajímá více informací, můžete se podívat na naše webové stránky www.flamen.cz nebo se nebojte obrátit na náš tým, kde Vám rádi poradíme s vhodným výběrem kamen.

Více informací


FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...

 
 
Reklama