Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak správně naplánovat montáž tepelného čerpadla

Časté dotazy zákazníků k tématu montáže tepelného čerpadla v zimních měsících

Jak správně naplánovat montáž tepelného čerpadla

Současný vývoj trhu s energiemi a přetrvávající nejistota ohledně predikce v následujících letech způsobuje vysokou poptávku po tepelných čerpadlech. Zvýšená poptávka znamená více požadavků na realizaci, více zákazníků a dotazů spojených s realizací tepelného čerpadla. Jedna z otázek, která od zákazníků v této souvislosti zaznívá, zda je potřeba montáž čerpadla naplánovat vzhledem k ročnímu období.

Je možné montovat tepelné čerpadlo v zimě?

Většina z nás chápe teplé jarní a letní měsíce jako logicky vhodnější pro výměnu topení v domě. „Když volíte nový topný zdroj - tepelné čerpadlo, není potřeba se omezovat ročním obdobím. Jde to i v zimních měsících. S ohledem na plán přípravných prací je možné vyřešit alternativní vytápění domu.“ ujišťuje Ing. Jiří Polívka, odborník ze společnosti AC Heating.

Tepelné čerpadlo vzduch voda je v České republice velmi oblíbené i z důvodu snadné a rychlé montáže. „Standardní zakázka nepřesáhne časovou náročností ve většině případů 1 den. Pokud se bavíme o realizaci „na klíč“ počítáme ze zkušenosti s dobou 1-3 dny. Realizaci tepelného čerpadla je v tomto případě nutné naplánovat tak, aby se nenarušil komfort užívání domu“ doplňuje k tématu Ing. Jiří Polívka.

Za tým AC Heating

Hanka Fikarová

 

Chci se dozvědět více


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama