Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré využití akumulačních nádrží

Akumulační nádrže mohou při správném zapojení sloužit k ohřevu vody, k vytápění nebo k zajištění ohřevu v bazénech a wellness zařízeních. Lze je kombinovat i s dalšími zdroji tepla.

Akumulační nádrže a kombinované bojlery, tedy zařízení, která shromažďují teplo od externích zdrojů, a pak ho uchovávají pro další využití, jsou odpovědí na potřebu kombinovat různé zdroje tepla.

S jakými zdroji lze akumulační nádrže kombinovat

Jako externí zdroje tepla lze využít:

  • kotle na tuhá paliva
  • kotle na biomasu
  • elektrokotle
  • solární systémy
  • tepelná čerpadla

Velmi často se využívají akumulační nádrže ke kotlům. Mezi objemy patří k nejhledanějším akumulační nádrž s objemem 500 l nebo 1000 l. U společnosti Wterm najdete ale i akumulační nádrže a bojlery s objemem od 75 l. Nádrže lze využít jak v domácnostech, tak v komerčních objektech.

Chytré využití tepla

Abyste teplo využili opravdu efektivně, nechte si udělat návrh sestavy elektrických spotřebičů tak, aby nabízela co největší efektivitu s co nejmenšími náklady. Správné sestavení a propojení akumulační nádrže a dalších kooperujících zdrojů tepla vám přinese maximální možné využití celého systému.

Akumulační bojlery a nádrže


Wterm, s. r. o.
logo Wterm, s. r. o.

Jsme česká značka ohřívačů vody s více než 20letou tradicí. U našich výrobků se můžete spolehnout na vysokou kvalitu, dlouhou životnost a spolehlivost. V naší nabídce najdete ohřívače pro domácnosti i komerční prostory i veškeré potřebné příslušenství.

 
 
Reklama