Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace krbových kamen s efektivnějším spalováním

Chytrá domácnost je pojem, který uslyšíme čím dál častěji. Hlavním cílem těchto technologických vychytávek je především zefektivnění procesů v našich domovech, které přináší především úspory. Právě u spotřeby energií mají tzv. smart doplňky největší smysl.

Společnost Schiedel představila novou generaci krbových kamen KINGFIRE SC, které se pomocí jednoduché aplikace propojí s mobilním telefonem. Zákazník tak má po ruce přesnou analýzu procesu hoření v kamnech, která napoví, kdy přiložit, aby kamna nekonzumovala více dřeva, než je nutné, případně neprodukovala více škodlivin, než je zdrávo.

Před koupí krbových kamen by se každý uživatel měl informovat, jak správně topit. Jaké dřevo přikládat, jak roztopit a v jakých intervalech přikládat. Co totiž vypadá jednoduše, zas tak snadné není. Na spotřebu a množství produkovaných spodin mají všechny tyto úkony zásadní vliv. Správné dřevo si zákazník musí opatřit sám, nová aplikace analyzuje teplotu uvnitř kamen a napoví, kdy přiložit. Při dodržení doporučených postupů se společnosti Schiedel podařilo snížit hodnotu výkonu krbových kamen KINGFIRE SC na 6 kW. Tím se opět zvýšily hodnoty energetické účinnosti. Všechny modely SC jsou certifikovány štítkem ECO s označením A+, což znamená, že splňují nejpřísnější předpisy pro městské lokality.

Více informací


Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 
Reklama